Amit megtanulunk, az tényleg éjszaka rögzül be az agyba?
Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy amit megtanul az ember, az éjszaka rögzül.Ha ez tényleg így van, akkor le kéne szoknom a reggeli tanulásról, viszont reggel meg jobban fog az agyam.
2011. ápr. 5. 18:36
1/7 anonim válasza:
Igen és nem... Éjszaka nem éri semmilyen külső "hatás" az agyada, így, ha lefekvés előtt tanulsz, jobban rögzül. Egy kísérletet is végeztek. Értelmetlen szavakat tanítottak meg emberekkel, és különbőző időre aludni hagyták őket, illetve mást csináltattak velük. Azok jegyezték meg a legtöbb szavat, akik a tanulás után közvetlenül lefeküdtek aludni! Most tanultuk pszichológiából! :) 17/L
2011. ápr. 5. 18:42
2/7 habibi válasza:
szia, amit az első válaszoló írt, azt én is olvastam, azóta csak éjjel tanulok , vagyis lefekvés előtt. Nekem bejön, mert alvás előtt a megtanult anyag jár az eszemben és néha arról is álmodok :) jaj, és , h. tudj viszonyítani: nekem most teszteket kell megtanulnom (fizika, kémia) és ha délelőtt elolvasom és megcsinálom a tesztet 53/53 , tehát hibátlan ha kb. 5 óra múlva megcsinálom a tesztet 53/45.
Ugyanezt megcsináltam egy új teszttel- alvás előtt elolvastam majd megcsináltam- 55/55. Másnap kb. 10:00-kor megcsináltam újra és az eredmény: 55/55 !
tehát nekem ez sokat bizonyított :) próbáld ki :) megéri :)
2011. ápr. 5. 18:50
3/7 anonim válasza:
"Most tanultuk pszichológiából! :) 17/L"
????
Mi a halál? ELTE-pepszi karra már 17 évesen is lehet menni vagy mi?
2011. ápr. 5. 19:22
4/7 anonim válasza:
Arról még nem hallottál, hogy középiskolában is van pszichológia ?
És légyszíves, ne nézd le a bölcsészeket. Ha azt hiszed, hogy különb vagy, tévedésben élsz.
2011. ápr. 5. 19:26
5/7 anonim válasza:
19:22
Nem, csak simán egy gimnáziumba járok és hozzátartozik az alapokhoz, hogy valamit értsünk ezekhez a dolgokhoz is.
2011. ápr. 5. 19:36
6/7 anonim válasza:
Ezt én is megerősítem. Az agy alvás közben (tehát nem az éjszaka számít hanem az ALVÁS, azon belül is a REM ciklus) szortírozza azt, hogy a rövidtávú memóriából mi kerüljön a hosszútávú memóriába, azaz mit tanuljunk meg. A reggeli tanulás önátverés, ilyenkor nagyon jól megtanuljuk a dolgokat AZNAPRA, azaz rövidtávra, s ezzel túléljük a dolgozatot, de igazából mit sem fog érni.
2011. ápr. 5. 22:29
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Akkor többet nem tanulok reggel, csak annyit csinálok, hogy megtanulom a tanulnivalót, és következő nap reggel egy 10-15 perc alatt átnézem, úgy biztos hogy, nem felejtem el.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!