Mi történhetett velem az éjszaka?
Bocsi, hogy ebbe a kategóriába rakom fel, de hátha van vmi "tudományos" magyarázat.
Nos, amit tudnotok kell: a szobámban ahogy fekszem az ágyban, jobbkéz felől középen található egy szekrénysor, aminek fényes a felülete; balkéz felől középen pedig egy nagy ablak van. Így a szekrénysoron látszanak az árnyékok, és ha az utcán elsuhan egy kocsi, azt is látom.
Éjszaka 1 óra előtt történt ez a dolog... Jobbra voltam fordulva (szerintem félálomban voltam, vagy épp már aludtam), és hirtelen kinyitottam a szemem. A szekrényen láttam egy árnyat elsuhanni, de biztos hogy nem kintről volt egy kocsi, mert semmi hang nem volt. Nagyon megijedtem, és teljesen lezsibbadt az egész testem. A bal lábam elkezdett rázkódni a remegéstől... Eközben bal oldalról érzékeltem valami kis fényt és rezgő hangot, de szabály szerűen le voltam bénulva, meg se tudtam mozdulni!! Kiabálni akartam, de azt sem tudtam, megbénultam!! Azt hittem, hogy a telefonom lehet (mert van egy asztal is bal oldalt, ahova le szoktam rakni a telefonom, és akkor van ilyen fény meg rezgés, ha csörög..), de később mikor felkeltem, eszembe jutott, hogy a telefonomat most kivételesen a földre raktam, és nem volt rajta semmi hívás, meg semmi... SZóval kb. fél percig tartott ez a bénulás, aztán egyszer csak megszűnt, és nagy 'nyugodtság' tört rám, már mozogni is tudtam... Kintről hallottam azt a tipikus hangot, amit éjszaka lehet hallani, nem tudom pontosan, hogy a Hold hangja, vagy a repülőké... És még a padlón is hallottam olyan hangot, mintha valaki tett volna pár lépést. Úgy megijedtem...!
Szerintetek mi lehetett ez?? Mert nekem lövésem sincs...
AZ alvásparalízis nem "káros", leszámítva, hogy rettentő kellemetlen.
Olvass utána, a tünetek amiket leírtál elég szépen stimmelnek.
Elég komoly, durva hallucinációi lehetnek ilyenkor az embernek, szóval még elég szépen is megúsztad :)
Nagyon fontos, hogy - ha esetleg lenne ilyen még - akkor tudatosítsd magadban, hogy akármit látsz ilyenkor azt az agyad csinálja!
Rengeteg démon és hasonlók ennek köszönhetik a "létüket", mert alvásparalízisben nagyon valósághű hallucinációk vannak és nyilván az ember agya olyat képzel oda, amiről hallott.
Szóval az olyan ember - pl középkorban ez nyilván jellemzőbb volt -, aki hisz a démonokban/szellemekben/ufókban, az alvásparalíziskor nagyon valósághűen át tudja élni, hogy ezek megjelennek és az nem egy kellemes élmény, hogy gonosz démonok látogatnak meg minden éjjel. :)
Ezért mondom, hogy a lényeg, hogy ha lesz még ilyen valaha, akkor mindig próbáld teljes erővel tudatosítani magadban, hogy csak az agyad játszik veled, nehogy rossz élményeid legyenek.
Sőt ha ügyes/szerencsés vagy még kellemes élményeid is lehetnek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!