Mi az élet értelme?
Megszületünk és meghalunk.
Igen,vannak élvezetes dolgok az életben,vannak érzések,vannak vágyak,vannak utódaink,stb.
De ha egyszer úgy is meghalunk mit ér az élet?
Az addig oké,hogy a gyermekeink,unokáink életéért mi felelünk,és kiteremtjük nekik azt ami kell,de ha úgy is meghalunk nem érünk sokat azzal hogy meg lesz az utódainknak mindenük,mert ők is erre a sorsa jutnak...
Tehát mi az értelme az életnek?
Kedves #23!
Igen, nagyon szeretném, ha belinkelnéd az általad említett kérdést, amelynél azt írtam, hogy dögöljön meg minden hívő, meg hogy gyűlölöm Istent. De kérlek ne idézz a kérdésből, hanem add meg a teljes linkjét.
Az összes többi hozzászólásodhoz nincs hozzáfűznivalóm, azokat a többiek már elintézték.
Várom a linket.
Üdv,
S
"Értelme nincsen mert vége lesz mindennek és számomra az emlékek is eltűnnek"
Az Élet valódi értelmét majd akkor fogod meglátni, amikor túl fogsz látni/lépni a mulandóság illúzióján...azért mert valaki azt hiszi, hogy az élet mindössze a születés és halál közé van besuvasztva, attól az még nem lesz úgy, s persze az ebbe vetett mély hit értelmetlenséget fog indukálni az élettel kapcsolatban. Ne korlátozd magad, told ki a határaid a maximumig, ragadd meg a maradandót, mintsem az elmúlót.
Sok sikert.
"azért mert valaki azt hiszi, hogy az élet mindössze a születés és halál közé van besuvasztva, attól az még nem lesz úgy,"
Helyesen fogalmazva:
"... attól az még nem biztos hogy úgy lesz, ..."
"s persze az ebbe vetett mély hit értelmetlenséget fog indukálni az élettel kapcsolatban. "
Ez nem ettől függ. Véleményem szerint sincs se túlvilág, se reinkarnáció, se semmi ilyesmi, a halállal megszűnök majd létezni, és soha többé nem lesz még egy én ebben az univerzumban. Se testileg, se lelkileg, se tudatilag, se semmilyen szempontból. ÉPP EZÉRT akarom a lehető legtöbbet kihozni az életemből, a lehető legtöbb értelmes dolgokkal megtölteni azt, kiélvezni benne amit csak lehet. És a kiélvezésről egyáltalán nem hedonizmus jut az eszembe.
""... attól az még nem biztos hogy úgy lesz, ...""
Igaz, elnézést, lemaradt egy szó, de lényegen nem sokat változtat.
A többihez meg csak annyit fűznék, hogy szíved joga mit csinálsz, de most itt a kérdezőről és a kiírt kérdésről volt szó, az élet egy objektív értelméről, nem pedig szubjektíve megkreált "részéletről"...mellesleg, azon lehet érdemes elgondolkodni, hogy mit érez át az ember, amikor valamit ki akar élvezni, de nincsen rá módja.
Én speciel szeretek úgy élni, hogy ne csak a vécében hátranézve legyek büszke arra, mit produkáltam.
Remélem, az esetleges utódaim mellett mást is hátra fogok hagyni, amire büszke lehetek és ami túlél engem, sőt, másoknak is hasznos.
De ha csak annyit sikerül elérnem, hogy a körülöttem élőknek tartalmasabb a Földön töltött idejük attól, hogy én is vagyok, már megérte.
Akkor keress egy fát, meg egy kötelet. (NE!) Vagy mégis mit vártál, mint mondjunk?
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!