Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az élet értelme?

Darell kérdése:

Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés

Megszületünk és meghalunk.

Igen,vannak élvezetes dolgok az életben,vannak érzések,vannak vágyak,vannak utódaink,stb.

De ha egyszer úgy is meghalunk mit ér az élet?

Az addig oké,hogy a gyermekeink,unokáink életéért mi felelünk,és kiteremtjük nekik azt ami kell,de ha úgy is meghalunk nem érünk sokat azzal hogy meg lesz az utódainknak mindenük,mert ők is erre a sorsa jutnak...

Tehát mi az értelme az életnek?

2014. aug. 7. 16:50
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Kedves #23!

Igen, nagyon szeretném, ha belinkelnéd az általad említett kérdést, amelynél azt írtam, hogy dögöljön meg minden hívő, meg hogy gyűlölöm Istent. De kérlek ne idézz a kérdésből, hanem add meg a teljes linkjét.

Az összes többi hozzászólásodhoz nincs hozzáfűznivalóm, azokat a többiek már elintézték.

Várom a linket.

Üdv,

S

2014. aug. 9. 10:43
 32/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tartalmas válaszokat,de sajnos sehol sem találtam olyan választ amely kielégítően értelmet adott volna az életnek,magának a létezésnek.Nem arra vagyok kíváncsi hogy hogy élvezhetem az életet,és hogy egy bicikli mi.. :) Nem kértem hasonlatokat,és életmódi tanácsokat,csap csupán feltettem a nagy kérdést. Ha az élet kezdetét veszi,nincs vissza út,az élet végigjárja útját,majd ha a végére ér megszűnik létezni. Hiába érzem jól magam,mulatok,vagy éppen szomorkodom. Értelme nincsen mert vége lesz mindennek és számomra az emlékek is eltűnnek,másoknak megmarad egészen addig amíg ők is meghalnak... Remélem mások kedvét nem vettem el ettől az egésztől. :) Mégegyszer köszönöm azokat a válaszokat
2014. aug. 10. 07:54
 33/41 Angelo84 ***** válasza:

"Értelme nincsen mert vége lesz mindennek és számomra az emlékek is eltűnnek"

Az Élet valódi értelmét majd akkor fogod meglátni, amikor túl fogsz látni/lépni a mulandóság illúzióján...azért mert valaki azt hiszi, hogy az élet mindössze a születés és halál közé van besuvasztva, attól az még nem lesz úgy, s persze az ebbe vetett mély hit értelmetlenséget fog indukálni az élettel kapcsolatban. Ne korlátozd magad, told ki a határaid a maximumig, ragadd meg a maradandót, mintsem az elmúlót.

Sok sikert.

2014. aug. 10. 15:08
 34/41 anonim ***** válasza:

"azért mert valaki azt hiszi, hogy az élet mindössze a születés és halál közé van besuvasztva, attól az még nem lesz úgy,"

Helyesen fogalmazva:

"... attól az még nem biztos hogy úgy lesz, ..."

"s persze az ebbe vetett mély hit értelmetlenséget fog indukálni az élettel kapcsolatban. "

Ez nem ettől függ. Véleményem szerint sincs se túlvilág, se reinkarnáció, se semmi ilyesmi, a halállal megszűnök majd létezni, és soha többé nem lesz még egy én ebben az univerzumban. Se testileg, se lelkileg, se tudatilag, se semmilyen szempontból. ÉPP EZÉRT akarom a lehető legtöbbet kihozni az életemből, a lehető legtöbb értelmes dolgokkal megtölteni azt, kiélvezni benne amit csak lehet. És a kiélvezésről egyáltalán nem hedonizmus jut az eszembe.

2014. aug. 10. 16:05
 35/41 Angelo84 ***** válasza:

""... attól az még nem biztos hogy úgy lesz, ...""

Igaz, elnézést, lemaradt egy szó, de lényegen nem sokat változtat.

A többihez meg csak annyit fűznék, hogy szíved joga mit csinálsz, de most itt a kérdezőről és a kiírt kérdésről volt szó, az élet egy objektív értelméről, nem pedig szubjektíve megkreált "részéletről"...mellesleg, azon lehet érdemes elgondolkodni, hogy mit érez át az ember, amikor valamit ki akar élvezni, de nincsen rá módja.

2014. aug. 10. 16:27
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a biciklis szöveg lényege az, hogy megmutassa, te sem igazán érted a kérdést. Mi az, hogy valaminek van értelme? Csak annak van értelme, ami az örökkévalóságig létezik? Hát nagyon nem. Nehogy már azt mondd, hogy a biciklidnek nincs értelme, mert egyszer majd tönkremegy. Ha szerinted nincs értelme, akkor add nekem:) Amíg nem megy tönkre, addig van értelme. Az az értelme, hogy te használod, hogy élvezed a használatát, hogy eljuthatsz helyekre, stb. Utána pedig maradnak az emlékek. Ettől még a bicikli sem amíg használtad, sem utána nem lesz értelmetlen. Minden tönkremegy egyszer, ha ilyen definíciót használsz, akkor a világon semminek nincs értelme. De felhívnám a figyelmed arra is, hogy az életen kívül semmilyen más esetben nem így használod a szót. Csak mikor az életről van szó, akkor van valami elvárásunk, hogy annak az értelme túlmutasson az Univerzumon és valami elképesztő végtelen dolog legyen. Attól még nem lesz így. Az életnek pont ugyanaz az értelme, ami minden másnak: az, amit az emberek számára jelent. Ha számodra jelent valamit az életed és más emberek számára, akkor nem értelmetlen, hiszen pontosan ezt jelenti az, hogy van értelme.
2014. aug. 10. 18:40
 37/41 Wadmalac ***** válasza:
100%

Én speciel szeretek úgy élni, hogy ne csak a vécében hátranézve legyek büszke arra, mit produkáltam.

Remélem, az esetleges utódaim mellett mást is hátra fogok hagyni, amire büszke lehetek és ami túlél engem, sőt, másoknak is hasznos.

De ha csak annyit sikerül elérnem, hogy a körülöttem élőknek tartalmasabb a Földön töltött idejük attól, hogy én is vagyok, már megérte.

2014. aug. 11. 07:04
 38/41 A kérdező kommentje:
Értettem a biciklis hasonlatot,de számomra hasztalan volt.. :) Én még mindig nem látom értelmét a halandó életnek.
2014. aug. 19. 22:38
 39/41 anonim ***** válasza:

Akkor keress egy fát, meg egy kötelet. (NE!) Vagy mégis mit vártál, mint mondjunk?

G.

2014. aug. 20. 08:09
 40/41 Wadmalac ***** válasza:
Ha anyud szól, hogy a család ezerrel falja a frissen sült süteményt, egyél belőle, mielőtt elfogy, nem mész azonnal habzsolni, amíg még van, hanem inkább ülsz a szobádban és siránkozol, hogy el fog fogyni és nem is lesz többé?
2014. aug. 21. 07:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!