Mi az élet értelme?
Megszületünk és meghalunk.
Igen,vannak élvezetes dolgok az életben,vannak érzések,vannak vágyak,vannak utódaink,stb.
De ha egyszer úgy is meghalunk mit ér az élet?
Az addig oké,hogy a gyermekeink,unokáink életéért mi felelünk,és kiteremtjük nekik azt ami kell,de ha úgy is meghalunk nem érünk sokat azzal hogy meg lesz az utódainknak mindenük,mert ők is erre a sorsa jutnak...
Tehát mi az értelme az életnek?
"Utolsó, a tudósok 70%-a hisz Istenben."
Egyrészt ez nem jelent semmit, másrészt hazugság, harmadrészt láthatnám a felmérést ami alapján ezt állítod? Ja most pont nincs kéznél, ugye?
"Ne keverj össze engem az ezósokkal"
Pedig teljesen ugyanaz a kategória.
Bizonyítatlan, meseszerű dolgokban hisztek mindannyian, nálam ez az ezotéria. Most hogy az alany éppenséggel boszorkány, vagy egy szakállas bácsika... Teljesen mindegy.
"Nem hiszek az ufókban, a szellemekben, a vámpírokban, és még estig sorolhatnám"
Miért nem?
"És az, hogy a tudósok még valamire nem találtak magyarázatot, még nem azt jelenti, hogy fognak is találni."
??? Ez milyen logikai bukfenc nálad? Persze, hogy nem azt jelenti. Ellenben az, hogy a tudósok nem találtak magyarázatot valamire, garantáltan nem azt jelenti, hogy valami mesekönyvbeli szuperhős műve.
"Ha megtalálják a választ hogy keletkezett a világűr, hogyan jöttek létre az élőlények, akkor sem fogják tudni előállítani őket, és akkor sem fogják tudni a választ, hogy ennyi anyag és energia hogy jöhetett létre, és azt sem, hogy mennyi ideje van."
Miért nem? Ja, hogy te már nem csak tudós, jós is vagy? Hogy is volt azzal az ezotériával?
"Attól hogy te nem hiszel Istenben még másnak joga van hinni benne. "
Joga van, nekem meg jogom van komplett idiótának tartani.
"Nem jók az ellenérveid, és attól, hogy azt mondod hülyeség amit mondok, még nem lesz neked igazad."
Nem attól van igazam, hanem attól van igazam, hogy igazam van.
"Science works bitches"
Neked meg marad az imádkozás. Sok sikert.
LoL.
OLVASD EL!
Sceptic, régebben amikor bele-bele néztem az ezotériába, volt alkalmam elolvasni miket írtál. Egyik kérdésre annyira hihetetlenül durva választ írtál, gyakorlatilag olyasmit, hogy dögöljön meg minden hívő, meg hogy ha létezik Isten, akkor gyűlölöd érte, ezt még valamikor karácsonykor írtad. Valamilyen Karácsony szelleme kérdésre, de ennél ocsmányabbakat is írtál. Ha gondolod be is linkelhetem, ha megtalálom. Akkor még nem tudtam, hogy itt a tudományokban rontod a levegőt. Ez a viselkedés egyáltalán nem olyan emberhez méltó, aki a tudományokkal foglalkozik. Ha te nem tudod az élet célját, csak poharakról beszélsz, akkor miért szólod le azt, aki értelmes választ adott? Meg van az oka amiért ennyire utálod Istent, sajnállak is érte, mert magától nem fogja ennyire senki megutálni.
"Ezt a vallási maszlagot inkább vidd át a vallás rovatba, a Tudományok rovat nem erről szól. Kissé eltévesztetted a házszámot :)"
Ezt a gyűlölködő szöveget vidd a politika rovatba, kicsit eltévesztetted a házszámot.
Én legalább normális választ adtam a kérdezőnek.
(Az előtted válaszolóval pedig nem állok le vitázni, annyira buta, hogy úgysem értené meg amit mondok).
-----------------
"Ja, biztos a semmiből... :) Amúgy miből teremtődött a teremtő, ha már itt tartunk? Biztos nem a semmiből, de ha ő teremtette a valamit, akkor ő maga miből jött létre? Tán csak nem a semmiből?"
A teremtő mindig is létezett, nem teremtette senki. Megismétlem amit mondtam. Anyag a semmiből nem lesz. Ahhoz, hogy legyen anyag meg energia, ahhoz valahonnan keletkeznie kellett, mert csak "úgy" nem lehet. Az anyag az anyag, magától nem teremtődik, viszont ha létezik egy Isten, akkor van értelme az egésznek, és választ kapunk rá, hogy igenis Isten teremtette, ezért lehet "csak úgy" a semmiből.
"Ez elég valószínű, de azért mert valószínűnek tartjuk, még nem biztos hogy úgy is van. Bizonyítékod nincs rá, szóval ne jelents ki ilyeneket."
Nem valószínű, hanem biztos. Élet élettelen anyagból nem teremtődik. Te elég valószínűnek tartod, én meg biztosnak. Mivel belátod, hogy elég valószínű, így azt is belátod, hogy valószínűleg valakinek teremtenie kellett. Hiszen te magad mondtad: ELÉG VALÓSZÍNŰ, hogy magától nem lesz élettelenből élő. Nahát, akkor meg hogy lett? Vagy valaki teremtette, vagy magától jött létre. ha magától jött létre, akkor viszont MÉGIS csak keletkezik élettelenből élő. Ami viszont hamis állítás. Tehát MÉGIS CSAK valakinek teremtenie kellett, az pedig nem más mint Isten. De hogy egy példát mondjak miért nem lehet élő élettelenből: pl. azért, mert élettelen dolog nem áll össze DNS lánccá. És sok DNS lánc nem fog a semmitől megmozdulni és a környező anyagokat átalakítani saját anyagává, és elkezdeni osztódni. És ez nem valószínű, hanem biztos.
"Megint csak azt kérdem, miért vagy ebben olyan nagyon biztos? Mert még nem láttál ilyet? A teremtődet sem láttad még, mégis elhiszed hogy létezik. Akkor most hogy is van ez?"
Nem láttam, és senki nem is fog. Ugyanis lehetetlen. Magától vegyületek keveredésével nem jöhet létre valamilyen "élő" folyadék, amiben kis sejtecskék úszkálnak. Nem lehet. Mert akkor két nagy dolog összerakásával miért nem lehet létrehozni élőlényt? Ha létre lehetne hozni, akkor egy sejt modelljének elkészítésével is létre lehetne hozni egy sejtet, ami él. Mégsem lehet, és hiába mondod hogy azért mert bonyolult. Mert ilyen hihetetlenül bonyolult dolog nem keletkezik magától. Magától csak abból hogy összefújja a szél, meg összekeveredik az esővel. Az őslégkör mérgező volt, a mai élőlények nagy része kipusztulna rögtön. Gondolod, hogy olyan körülmények között, mégis ÉLŐ dolog létrejöhetne? Ez azért már vadabb állítás, mint Isten létezése. Mellesleg a te állításodra ugyanúgy nincs bizonyíték, és csak azért, mert Istenre "fogni" könnyű, még nem kell hazugságnak tartani. Igen, könnyebb elhinni, hogy Isten műve, mint hogy az élhetetlen levegőben összeáll néhány élettelen anyag élőlénnyé, mi osztódik.
A többit majd még később írom.
"Az előtted válaszolóval pedig nem állok le vitázni, annyira buta, hogy úgysem értené meg amit mondok"
Lefordítom magyarra:
"Nincs egy érvem se, tehát menekülök!"
#23: Miért vagy ennyire korlátolt, és mégis ilyen szorgalmas?
>Anyag a semmiből nem lesz.
És? Ki állította, hogy a semmiből lett? Ez a legbutább szalmabáb érvelés, amit folyamatosan felhoztok, általában valami suta próbálkozásként az Ősrobbanás-elmélet ellen. Értsd meg: senki nem mondja azt, hogy a "semmiből" lett az "anyag".
>Ahhoz, hogy legyen anyag meg energia, ahhoz valahonnan keletkeznie kellett, mert csak "úgy" nem lehet. Az anyag az anyag, magától nem teremtődik,
Oké, ugyanaz leírva még kétszer, rendben. Elég zavart és konyhanyelvű fogalmazás, de oké.
>viszont ha létezik egy Isten, akkor van értelme az egésznek, és választ kapunk rá, hogy igenis Isten teremtette, ezért lehet "csak úgy" a semmiből.
Kicsit ez is összevissza van, de értem, mire gondolsz. De:
1. Senki nem mondja, hogy a semmiből lett az anyag/energia;
2. Milliomodszorra is elmondom: abból, hogy nincs teljes válasz az univerzum keletkezésére és nem tudhatjuk, mi volt az Ősrobbanás előtt, nem következik Isten léte.
Másképp: egy magyarázat hiánya nem teszi automatikusan igazzá a másik magyarázatot (ami ráadásul logikátlan és rossz). Attól még, hogy nem tudok per pillanat egy választ, nem kell feltétlenül rossz választ adnom. Alapvető logika.
>Élet élettelen anyagból nem teremtődik.
>élettelen dolog nem áll össze DNS lánccá
Kiváló személyes véleményre való hivatkozás, de ez önmagában nem érv. Ha képes vagy értékelhető érveket felhozni az élet kialakulásának elmélete ellen, akkor esetleg lesz értelme beszélni róla. Attól még, hogy te nem érted vagy nem hiszed el, nem lesz eleve igazad.
>És sok DNS lánc nem fog a semmitől megmozdulni és a környező anyagokat átalakítani saját anyagává, és elkezdeni osztódni.
Kérlek, ha ennyire fogalmatlan vagy evolúcióból és alapvető élettanból, miért próbálsz véleményt alkotni róla? Ez nevetségesen bárgyú.
Ezek után pedig yada-yada, ugyanazt írod le még ötvenszer.
A hozzád hasonló arrogáns, tudatlan fajankók miatt nézik le sokan a vallásosokat.
"Hülyék vagytok. A válasz továbbra is 42, csak észre kellene vennetek…"
Mivel nem tudjuk mi az a 42, ezért nem válasz a kérdésünkre.
-------------------
A többieknek meg mondom, hogy ez a viselkedés nem méltó állítólag felnőtt emberekhez, akik diplomát szereztek. Az állításotok teljesen logikátlan, semmilyen érvet nem hoztok föl, és amikor válaszolok, mindenféle magyarázkodás nélkül ráfogjátok, hogy nem érv amit mondok. "Blablablabla, biztos, biztos, biztos, igen, igen, igen, ja, ja, ja, ja, oké, oké, oké, ..." Ezek a válaszaitok. Ilyen szintűek, aztán ha mondok egy értelmes választ én vagyok a hülye, én vagyok az, aki primitív válaszokat ad. Hihetetlen elhinni, hogy ti magatoktól lediplomáztatok. Biztos a fél iskola nyomott előre titeket, nehogy megbukjatok valamiből. A beszélgetést szívesen folytatnám privátban is, a gond az hogy sok emberrel beszéltem már, így nem akarom hogy fölismerjenek (na ezt a mondatot nem tudom miért írtam le, de biztos mert tök hülye vagyok). De azért sajnálatos, hogy ilyenek az országban az állítólagos "okos" emberek.
----------------------------
Kérdező, ezek szerint a lehetséges válasz a kérdésedre:
1.) Az élet élvezete, hogy minél jobban érezd magad ebben a kis szaros életedben, mert utána mindennek vége. Ezért alkoholizálj, ku'rvázz, amit csak tudsz, mert utána a földben fogsz rohadni úgyis.
2.) Semmi, az életnek nincs semmi értelme, mert úgyis meghalunk, azonkívül borzalmas, mindenért harcolni kell, és a fél életed úgyis szenvedés, amikor nem az, akkor meg alszol.
3.) Az, hogy harcolhatsz az életedért.
4.) 42
Tessék Magyarország "okosai" ezt hozták össze neked. Ugye milyen kilátástalan? Ennél már csak az lenen konkrétabb ha azt mondanák hogy akaszd föl magad. Gratulálok nekik, és még ezek után ők mondják, hogy akkor ennyi erővel öngyilkos is lehetnék. Amikor pont nektek kéne annak lenni "okosok", ha ilyen kilátástalan életképetek van. Ha úgyis meghaltok és semmi értelme az egésznek, akkor miért éltek még? De ne, inkább hagyjuk, úgyis én leszek a hülye. Azért meg van rólatok a véleményem. Pontozzátok le ezt is, ahogy a többi hozzászólásomat. Kár hogy 30 emberen kívül nem látogatják többen ezt a kategóriát, talán normális ember is olvashatná amit írok.
már megbocsáss de te vagy az aki logikátlanul érvel, legalább kihagysz bizonyos fontos köztes gondolatokat amiről logikátlannak tűnik, azt mond a dns nem állhat össze magától, ezzel gyakorlatilag a kémiát hazudtoltad meg, mintha azt mondanád hogy a konyhasó csak azért nátriumból és klórból van mert Isten úgy döntött. nem azt mondom hogy nincs valami magasabb, természetfelettibb lét, vagy életforma, nevezzük istenségnek, de annak is jönnie kellett valahonnan.
amúgy meg olvasd el a Galaxis útikalauz stopposoknak c. könyvet
Körkérdés (körmondat): ha mind egyetértünk abban, hogy az események láncolatának kezdetén lennie kellett valaminek, ami a) mindig is volt, vagy b) visszacsatolódik egy végtelen ciklusba, de egyikőtök sem tudhatja az emberiség jelenkori legjobb tudása szerint, hogy mi is ez pontosan, akkor nem lehet ez a dolog elvileg bármi, és nem lehetetlenség megcáfolni bármelyik változatot is?
A vallásos válaszoló válaszában persze sok a logikai hiba, a tárgyi tévedés, az önkény és az elfogultság, ezekbe bele lehet kötni. Például felmerül a kérdés, hogy ha az élet nem fizikai és kémiai törvények szükségszerűségén zajlik, akkor miért nem esünk most rögtön szét? Hogy létezhetnénk fizikai törvények ellenére? Sehogy, mert semmi nem létezik fizikai törvények ellenére. Már pedig ha Isten teremtette a fizika törvényeit, és benne életet, akkor nem teremthette úgy, hogy egyik üsse a másikat, mert ennek nincs értelme, és másrészt könnyen cáfolható is, a fizika törvényeit sehol nem rúgjuk fel a biológiai működésünkkel. Na de ebből pedig az következik, hogy az élet spontán kialakulása elméletileg lehetséges. A gyakorlat pedig csak az, hogy élet van, tehát ha kis valószínűsége is volt a folyamatok végbemenetelére, legalább egyszer a bolygónk történetében sikerrel végbement, hiszen látjuk az eredményt.
Te fenntarthatod magadnak a jogot, hogy - tekintettel arra, hogy az abiogenezis pontos kémiáját most még nem ismerjük, és megfelelő elmélet alapján sem lehet soha bizonyítani, hogy pontosan ez is volt az, ami valójában megtörtént - ebben a kis valószínűségű eseményben ne higgy, megkérdőjelezd, vitasd. A probléma az, hogy mindebből nem következik semmi, aminek bármelyik valláshoz köze lenne. És ráadásul pont a 3 mózesi vallás közül, pont a kereszténységnek pont az általad favorizált ágához. Nem tudjuk pontosan, mi történt néhány milliárd évvel ezelőtt a tenger fenekén -> akkor ez csakis Jehova isten lehetett, Jézussal a jobbján, 6000 évvel ezelőtt, 6 nap alatt, a föld porából, mert Mózes megmondta. Ennek így semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!