Mi is volt a neve ennek a jelenségnek?
Figyelt kérdés
A lényege az volt, hogy az agyunk elképzeltet velünk dolgokat. Például nézünk egy képet és észreveszünk rajta egy furcsa formát és egyből arra gondolunk hogy egy szellem. Lehet hogy hülyén írtam le :D Tudom hogy egy bizonyított tudományos jelenség, csak nem tudom hogy mi a neve.2014. júl. 29. 19:07
11/14 anonim válasza:
"A pareidolia egy olyan illuzórikus érzet, amely bizonytalan és véletlenszerű ingereket (többnyire hangokat vagy képeket) konkrétnak és tisztán kivehetőnek tüntet fel.
Az ismertebb példák közé tartozik a felhőkben látni állatok alakját vagy arcokat, vagy emberarcot felfedezni a Holdban, vagy rejtett üzeneteket hallani a visszafelé lejátszott lemezeken."
12/14 A kérdező kommentje:
AZ VOLT! ÚRISTEN! ANNYIRA KÖSZÖNÖM! :D
2014. aug. 14. 17:46
13/14 anonim válasza:
Szívesen! :) Tegnap hallottam róla először ezt a cikket olvasva [link] és egyből eszembe jutott, hogy valaki nemrég megkérdezte itt, úgyhogy visszakerestem a kérdést. :D
14/14 A kérdező kommentje:
Szuper vagy! Köszönöm mégegyszer :)
2014. aug. 15. 13:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!