Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen lenne a világ ha nem...

Milyen lenne a világ ha nem lenne pénz?

Figyelt kérdés
2010. jan. 5. 21:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Csak egy szó: cserekereskedelem.

Viszont ennek megvan az a hibája, hogy sokkal kisebb eséllyel jutnak a felek megegyezésre.

Az biztos, hogy pénz nélkül nem lenne ilyen fejlett az emberi kultúra és társadalom.

Valószínűleg még ma is a görög polisok szintjén tartanánk. Ha nem méglejjebb.

L

2010. jan. 6. 14:25
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Leninék anno megpróbálták ez az ideális társadalmat egy faluban. Mindenki ingyen dolgozott és a boltban nem kellett fizetni. Heteken belül le kellett állítani az egészet. 1, senki nem dolgozott tisztességesen, 2, napok alatt széthordták az árukészletet. Az ember alapvetően önző, és a legfőbb motivációs tényezője, hogy neki (meg max a szeretteinek) jobb legyen. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Szerintem az emberek nagy része csakis azzal győzhető meg, hogy, ha nem dolgozol nem eszel.

A modern társadalom működéséhez szükséges a pénz, mint egy viszonylag állandó érték a csereáruk helyett.

2010. jan. 7. 01:09
 13/15 anonim ***** válasza:

09:43 és 01:09 - Ezért írtam, hogy KULCSFONTOSSÁGÚ a nevelés, mivel ez csak értelmes, belátó, józan emberekkel működik.

Amúgy, mint írtam, az esztelen luxusidiotizmussal is le kell számolni. Se Rolls Royce, se Lada - csak jóféle középkategóriások.

És mint mondtam, az ingyenesség a munka és a kötelességteljesítés függvénye. Aki nem dolgozik és nem teljesít, éhendöglik. Ennyi.

2010. jan. 7. 22:34
 14/15 anonim ***** válasza:

Valószinű nem forogna tovább...

Mert ahogy a nóta mondja:

--Money makes the World go around!

Bocs...

2010. jan. 8. 12:23
 15/15 ekeke ***** válasza:

Mindenkinek ajánlom a Kazohiniát:)... mindenre választ ad és igen szórakoztató!!:)

[link]

2010. jan. 31. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!