Hogy működik az írógép?

Papírboltban árulták, mert nemcsak az lehet a gond, hogy kiszáradt, hanem ha alaposan megnézed, meglehet, hogy már teljesen kikopott, szinte lyukas.
Először az egészet kis kezeddel "csévéld fel" az egyik gurigáról a másikra, majd vedd le, és vidd magaddal az üzletbe, mert ha még egyáltalán kapsz, jó ha látják, méret, fajta, stb. stb. nehogy más tipust vigyél haza, (szövetszélesség stb.) és nem fogod tudni felrakni.

Itt majd azt is meg tudod nézni alaposabban, hogyan is kell visszarakni az újat ahhoz, hogy ne ugorjon ki az első megmozdulásra az egész a helyéből, és tudj is vele írni.
Egyébként a legtöbb írógépbe a piros dobozos "korres" gépszalagot vettük, de majd látod, milyen is van benne, ha szétkaptad.

Az önálló életet éppen csak elkezdő fiatalembert felhívja anyuci, hogy minden rendben van-e, boldogul-e a fiacskája egyedül az idegenben?
- És a porszívóhoz, amit ajándékba vettem neked, tudtál venni porzsákot?
Hosszú csönd után jön a válasz nem túl meggyőző hangon:
- Persze anya, ne aggódj! (hú wazze, miféle porzsákot?)
Ez a történet jutott eszembe a Kérdezőről. Bocs, nem akarlak megbántani, de tudtad, hogy az írógépben egy speciális festékszalag szolgáltatja a tintát?

Kedves 5-ös!
Ismered a mondást: "egy újszülöttnek minden vicc új!" (=még sohasem hallotta egyiket sem!)
A mai fiatalok szemében képzeld el a régi fekete Remington írógépet, de akár még az "Erika" táska-írógépet is, már múzeumi darab!!!
Lassal már nekem is, pedig én még a Remingtonon tanultam!!
Ne csodálkozzunk, hogy nem ismeri a működési elvét, ill. a benne levő alkatrészek, egyéb mütyürök, mi mire való!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!