Fotografikus memóriám lenne?
Figyelt kérdés
Tanulás után sokszor fel tudom magamban idézni az adott lapnak a képét, pl. töriből kérdeztek valamit, és rögtön tudtam, hogy a könyvnek a jobb vagy a bal oldalának melyik részén volt az adott információ?
És hogyan fejleszthető ez a "képesség" ? vagy ha valaki tudna róla általános információt adni, az is jó lenne, mert nem találtam róla szinte semmit
2010. jan. 4. 20:42
11/11 anonim válasza:
Előző vagyok. Még annyi, hogy nálam a vizuális memória sokkal jobb, ha audiális ingereket is kapok az adott dologról. Pl. sokkal többre emlékszek egy szövegből, ha 3-szor meghallgatom felvételről és közben olvasom magamban/elolvasom 3-szor hangosan (mintha magamnak mesét olvasnék, olyan hangsúllyal és odafigyeléssel), mintha csak magamban olvasnám. Néha szoktam firkálgatni a könyvbe/füzetbe, hogy az adott rajz (pl. egy vigyorgó béka) legyen az A/4-es lap bevivő ingere, és akkor le is van fotózva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!