Mi az a fotografikus memória?
Szia!
"Lefényképezi" az agy a látott írást/képet stb. és ezt olvassa vissza vki fejben. Olyan, mintha papíron tenné, de nem létezik a papír, az agyában van a "kép". Szerintem ez inkább a rövid memória csodája, nem hiszem hogy fotografikus memóriával 3 óra múlva is vissza tudja olvasni fejben az adott szöveget/képet/ábrát stb.
"A fotografikus vagy eidetikus memória lehetővé teszi, hogy az érintettek képeket, hangokat vagy tárgyakat extrém pontossággal idézzenek fel."
Véleményem szerint a legtöbb embernek van egyfajta fotografikus memóriája. Pl. amikor verset tanultál irodalom órára és amikor elfelejtetted eszedbe jutott, hogy pedig ott van a jobb/bal oldalon középen stb, alá is húztad zölddel...
Természetesen aki rendelkezik valódi fotografikus memóriával annál ez sokkal intenzívebben van jelen.
Kicsit úgy képzeld el, hogy az emlékeid egy albumban, könyvben tárolódnak az agyadban és tudod lapozgatni, amikor kell. Nem pedig csak úgy vannak a dolgok, egyik itt másik ott.
:)
Benne van a szóban a válasz. Úgy raktározza el a fejed a dolgokat, mintha lefotózná.
Nekem csak egy része van meg, lehet tovább lehetett volna fejleszteni, sosem gondoltam rá. De nagyon sokat segített már az is, hogy megjegyzem melyik oldalon, hol található egy adott szöveg, hány lehetséges válasz volt, stb. Ha nagyon megerőltettem magam elég sok infót össze tudtam így szedni az agyamból. De rám csak a tanulásban érvényes.
Akinek ténylegesen fotografikus a memóriája, az mindent lefényképez amit olvas, és képes teljesen visszaadni az olvasott szöveget. Tudod, a tv-ben is volt néha ilyen csodabogár. Elolvas 20 mp alatt egy könyvet, és bármit kérdezel megmondja még azt is, hányadik sorban volt. :)
A férjemnek van eidetikus memóriája.
Percenként 10-15 oldalt képes elolvasni és nem felejti el soha.
Bár idén lesz 10 éve, hogy ismerem, de néha még mindig kiráz tőle a hideg.
Hellosztok!
Nekem is ilyen a memóriám!
Én példáúl a rubik kockát emlékezetből kirakom(nem vicc!!)
Meg az autók bekötését meg az összes autó márkát!
Az olvasás húú egy oldal 20mp alatt.
Sokan mondták ááá te tuti mutáns vagy nem csak ezzel rendelkezem. És még a születésemre is emlékszem!
PEACE ISTEN!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!