Diplomások ti hány év alatt végeztétek el az egyetemet?
Én 4 év alatt végeztem, 4 éves mérnöki képzésen. A nappalisok között összesen 8-an végeztünk időben. Én nem csúsztam semmivel az évek alatt, akár vért izzadva is, de megcsináltam.
Volt olyan aki egymásra épülőkkel csúszott még is addig sakkozott, hogy sikerült úgy összejátszani, hogy letudott időben diplomázni.
A munka árt a tanulásnak. Nekem hatalmas szerencsém volt, mert csak a tanulásra kellett koncentrálnom. Egy félévet dolgoztam, de a végén úgy néztem ki, mint egy zombi és rájöttem, hogy a kettő együtt nem megy. Teljesítmény bérben voltam, egyik helyen sem tudtam azt nyújtani, amit szerettem volna, így feladtam a munkát. Én ezt megtehettem, más nem teheti meg. Emiatt nagyon sokan csúsznak, ezt látom én is és szerintem nem róható fel nekik (már ha nem notóriusan kerülik emellett a sulit). Vannak azok az élethelyzetek, ami mellett érthető ha valaki csúszik. Nálunk most pl. az egyik évfolyamtársamnak autóbalesetben meghalt május elején a párja. Képtelen volt időre befejezni a szakdolgozatát és így el is köszönt az időben végzéstől és a diplomájától. Normál ember ilyenkor együtt érez és nem ujjal mutogat, hogy ő is trehány volt. Egy ilyen szituban ember legyen a talpán, aki tudja tisztességesen csinálni, amit kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!