Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen szak lenne megfelelő?

Milyen szak lenne megfelelő?

Figyelt kérdés
Mindig tudtam hogy a humán tantárgyak jobban mentek de apukám bele erőltetett ebbe a közlekedés logisztikába... Az érettségim is ezt tükrözi mind eddig stabil 4es kivétel matek és info... Milyen lehetőségek vannak úgy hogy a mérnök sulit inkább ki hagynám és tanár sem szívesen lennék?
2014. máj. 29. 21:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Észak
2014. máj. 29. 21:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Tudod milyen vicces vagy...
2014. máj. 29. 22:03
 3/8 anonim ***** válasza:
közgáz vagy jog?
2014. máj. 29. 22:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Régen gondolkodtam a jogon.. De százszázalékosan nem tudom mit takar...
2014. máj. 29. 22:17
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Szakmában gondolkoztál még, valami hiányszakmában? Csak mert jogász és közgazdász diplomával idehaza nemigen tudsz elhelyezkedni,hacsak nem vagy csókos.

Rengeteg olyan szakma is van ahol nem feltétel a matematika vagy az informatika, és tanítanod se kell.

2014. máj. 29. 22:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Két dolgot kell mérlegelni. Az egyik, hogy olyat érdemes tanulni és csinálni, amit szeretsz, amihez tehetséged van. Mérhetetlenül megkönnyíti az ember életét. Én mindig a szakmámban dolgoztam, de volt hogy olyan rossz helyen, hogy az egészet szinte megutáltam. Aztán elmentem egy olyan helyre, ahol azt csinálom amit szeretek, és annyira élvezem, hogy néha hétvégén nem bírok aludni, úgy várom a hétfőt. De nincs mindenkinek ilyen szerencséje. Gondolod, hogy például minden kasszás néni vagy takarító néni gyerekkorában erre vágyott?

A másik viszont az, hogy sajnos bizonyos szakmákra egyáltalán nincs szükség. Nyilván nem célod örökre a szüleid nyakán maradni, és apukád biztosan aggódik, hogy valami értelmes szakma nélkül nem lesz állásod. Tudod én voltam munkanélküli egy ideig, és nincs annál kellemetlenebb, mint mikor megnézed az álláshirdetést, és kb öt találatot kapsz a saját szakmádon belül, de azt az ötöt már a múlt hónapban is megpályáztad. És bizony amíg a szüleid eltartanak, ez nyilván nem akkora szempont, de aztán elkezd rohadt kellemetlenné válni, hogy a kajához pénz kell, a közlekedéshez pénz kell, a telefonhoz pénz kell, a gyerekvállaláshoz, na ahhoz nem csak pénz kell, hanem a GYES-hez még munkaviszony is, a nyugdíjhoz is munkaviszony kell. Szóval van az a pont, amikor az ember úgy érzi, hogy inkább árufeltöltő lesz a Tescoban. Na ilyenkor jó, ha van valami papír a kezedben, amit ha beírsz az álláskeresőbe, akkor 150 találatot kapsz.

Egyébként ismertem egy takarító lányt, óvónő akart lenni, csak valahogy megcsúszott az élete. Aztán belekerült a havi nettó 80000-ből élés spiráljába, amiből nem lehet annyit félretenni, hogy tanuljon. Amikor 20 évesen egy vállrándítással azt mondta, hogy jól van, akkor majd takarítani fogok - gondolod, hogy 40 évesen, ha még mindig ott van, akkor is vicces lesz? Szóval ha ezt nem akarod, akkor tanulj olyat, aminek haszna van.

Namost azt még hadd tegyem hozzá, ne haragudj, de a stabil négyes érettségi az lófax se. Aki középiskolában azokból a tárgyakból, ami elvileg "jobban megy" meg "érdekli" nem bír szín jelest összehozni, az rohadtul pofára esik majd az egyetemen. Tudom. Láttam. Szóval még azt lenne érdemes átgondolnod, hogy téged valóban érdekelnek a humán tárgyak, vagy csak lusta vagy tanulni, és töriből egyelőre könnyebben dumálod ki magad, mint matekból. Mert az egyetemen már nem a rizsa meg a mese lesz soron, hanem kőkemény szigorlatok.

Ja, meg még valami. Attól, hogy ha esetleg mégis elvégzed ezt a sulit, még nem kell mindenképp ezt is csinálnod. Örkény István például eredetileg gyógyszerész volt, Jordán Tamás színművész eredetileg építészmérnök, Bródy János pedig villamosmérnök.

2014. máj. 29. 22:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Alekosz pedig biztonsági őr.
2014. máj. 30. 02:39
 8/8 A kérdező kommentje:
A humántantárgyakra nem készültem mert gépész suliba járok szakközépbe. Itt nem azok voltak a fontosak és évközben sem túlságosan foglalkoztam velük... De a matekkal annál többet bár a tanárunk nem jó egyeltalán... Az osztályból 8buktak... Ez nem a mi hibánk egészen... De igazából azt se tudom mi akarok lenni...érdeklődési köröm nagyon nincs is. Orvos nem tudnék lenni fóbiám van.. Mindenen gondolkodtam már...
2014. máj. 30. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!