Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen következményei lenének,...

Milyen következményei lenének, ha az "új" magyar forintba nemes fémet tennénk?

Figyelt kérdés
Azt értem,hogy kell arany,ezüst tartaléknak lenni.Na de ha külföldön bevásárolunk nemesfémekből és azt raknák a forintba!Pl: a 10 ezresbe 6 ezer forint értékű aranyat raknánk,így azt nem érdemes kivonni se belőle!Jönnek itt állandóan hogy most erősödik a forint,most gyengül,de így stabil maradna.Nemes fémek meg nem igazán ugrálnak olyan nagyokat!Gondoljatok bele,ha ez meglenne,akkor én a 6 ezer forintot érő tízezresemmel,külföldön 10 ezer forint értékű aranyat tudnék venni!Így marad 4 ezer forint értékű aranyam,amivel csak erősödne a forint.

2014. márc. 30. 21:08
1 2
 11/12 Gugu Gabor ***** válasza:
Kérdező... ez rohadtul nem így működik.. de a kedvemért vezesd már le nekem, hogy azt a 6000ft-nyi aranyat miből veszed meg?
2014. márc. 31. 00:42
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Szép lassan elfogyna az aranytartalék. (Többé-kevésbé) homogén módon elvegyülne a szántóföldek, erdők, folyók, mezők, városok, csatornák, ülepítők területén, ahogyan a szél és a víz széthordaná a pénzből apránként, a csiszolódás folyamán leváló aranyatomokat. A csiszolódás pedig annak a következménye, hogy kiveszed a pénztárcádból, visszarakod oda, átszámolod, dörgölöd a kezeddel, hajtogatod, satöbbi. Ez a természetes elhasználódás folyamata. Gyakorlatilag az emberek szépen lassan, apránként széthintenék az ország területén az ország aranytartalékait :)
2014. márc. 31. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!