Milyen következményei lenének, ha az "új" magyar
forintba nemes fémet tennénk?
1/12 a VÁLASZ! válasza:
Most áruld el hogy papírpénzbe hogy raksz bele aranyat.
2014. márc. 30. 21:13
A forint is megszűnik egyszer! Legalább is remélem!
2014. márc. 30. 21:22
3/12 A kérdező kommentje:
Akkor rá!és bevonni valamilyen anyaggal.Vagy még egyszerűbben fémpénzt csinálni!
Ott kezdödik, hogy a mai pénzeknek nincs nemesfém fedezete.
Másrészt semmi értelme sem lenne az aranytartalomnak, mert a valuták árfolyama nem ettöl, hanem a gazdasági és politikai eseményektöl függöen változik.
2014. márc. 30. 21:31
5/12 a VÁLASZ! válasza:
De ha nem érdemes kivonni, miért érdemes betenni? Fizető eszköznek jó lenne, de tényleg szarra se mész az aranytartalommal, ha nem éri meg kiszedni belőle. Ha megérné, akkor lehetne hogy 6000-ért veszel 10000 forint értékű cuccot, mert a benne lévő arany 4000. Csak hát így meg eléggé logikátlan. De értem amit mondasz csak nem működne. Ja meg FORINTÉRT KÜLFÖLDÖN ARANYAT nem veszel
2014. márc. 30. 21:36
6/12 A kérdező kommentje:
áh,sajna ti nem értitek az én logikámat...Szerinted melyik országnak nem kellene a stabil magyar forint?Itt van tessék,de az majd felét éri,amennyiért előállítjuk!Így a forintnak TÉNYLEGES értéke is lesz!Nem csak egy papír darab!De igazatok van forintért nem kapsz aranyat,ezért a mostani pénzt átkel váltani Euróra,Dollárra és most még drága mulatság lenne,de ahogy dől be az arany az országba,már lehet gyártani,a következő értékes forintot!Vagy tallért,pengőt,akármit!A régi 200-as megbukott mert több volt benne az ezüst,mint amennyit ért!Fordítsuk meg!Kevesebb nemesfém de többet ér!Így senkinek se érné kikaparni belőle az aranyat!
Kérdezö: Hány éves vagy, és milyen végzettséged van? Mert hogy a pénzröl meg a stabil fizetöeszköz fogalmát nem érted, az garantált.
Szerintem vagy 12 éves vagy, vagy pedig még a 8 osztályt sem tudtad elvégezni a kérdésed és válaszod alapján.
2014. márc. 30. 22:10
"Szerinted melyik országnak nem kellene a stabil magyar forint?"
EGYIKNEK SEM!!!!!
2014. márc. 30. 22:10
9/12 A kérdező kommentje:
10 ezer forint kb 33 Eurót ér!Most!!!Na de nemesfémmel dúsítva.10 ezer forint az már 16 ezret ér a példámmal,Így a 10-es 50 eurót ér már!
Anekdota:
Egyszer egy püspök meglátogatott egy kis falut. Kérdőre vonta a helyi tiszteletest:
- Mért nem harangoznak a tiszteletemre?
- Annak ezer oka van.
- Egyet mondjon!
- Nincs harangunk.
---- * -----* ------
Más téma.
#2 válasz adó becsüld a magyar forintot! Bizonyos közgazdászok szerint az euró hamarabb bedőlhet. Nem tudom igazuk van-e, de ez is benne van a pakliban.
2014. márc. 30. 22:39
Kapcsolódó kérdések: