Mi az a fogoh, mit jelent a matematikában szerkesztésekkor?
Figyelt kérdés
Ma megcsináltunk matekon egy szerkesztést, először tükrözni kellett,majd nagyítani...azt jelenti,hogy amit tükröztem azt kellett volna nagyítani...mert én tükröztem és nagyítottam is ugyanazt...2014. febr. 20. 14:25
1/4 anonim válasza:
"Mi az a fogoh"
Szerintem ezek pontok nevei, esetleg az azokat összekötő egyenesek.
Nem voltak véletlenül o, f, g, h pontok?
2/4 anonim válasza:
Az f, a g és a h az alékalmazott transzformációk alkalmi elnevezései. Köztük a kör nem o betű, hanem a kompozíció jele. A példa azt jelenti, hogy alkalmazod a h transzformációt, majd az így kapott képre a g-t, és végül ennek a képére az f-et. Szokatlan, de ezt így kell olvasni.
3/4 A kérdező kommentje:
Szóval ha az van,hogy F=tengelyes tükrözés;G=nagyítás (valamennyivel);H=eltolás (valamennyivel)...akkor A tükrözött síkidomot felnagyítom és a felnagyítottat tolom el nem pedig az eredetit?...mert akkor azt rontottam el, hogy az eredeti síkidomot tükröztem majd az eredeti síkidomot nagyítottam és szintén az eredeti síkidomot toltam el......igaz?
2014. febr. 21. 13:54
4/4 anonim válasza:
Igaz, csak fordított sorrendben kell olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!