Mit gondoltok Egely György találmányairól? és azokról a találmányokról amiket a Tiltott találmányok c. dok. Filmben látni?
én is láttam a filmet.
:)
am Nikola Tesláról tudtok valamit?
kicsit írok róla meg a válaszra írva.
neki sok olyan találmánya volt.
pl.: ő alkotása a távirányítás elv.(ő csinált először távirányítású hajót és persze akik először látták nem hittek benne.
most képzeljétek el ha most adná be valaki a távirányítás elméletét és megcsinálta volna a találmányát és még nem találták volna fel ,szerintem a tudósok,feltalálók,nép első mondata: ez lehetetlen és baromság! kb ugyanez a helyzet van Most is.most inkább birka nép vagyunk.
szóval ezen el kéne gondolkozni :)
... ha 1 tiltott találmány össze lenne rakva akkor se hinne sok ember benne .Szerintem.
Sziasztok!
Az az igazság, hogy bele kéne gondolni, hogy itt a maga nemében... mindenkinek igaza van. És abba is, hogy nem biztos, hogy előre vezet az, hogy csak a saját igazunkat bizonygatjuk. Én pl. megcsináltam az "Egely - kereket"
Nem nagy ördöngősség... De egy két természetgyógyásszal is van kapcsolatom. Őket megkértem, hogy "forgassák meg" ezt a kereket, ha tudják. Letakartam egy üvegedénnyel, hogy szépen lehessen látni. Ő pedig az ajtóból kb. 4 méterről megforgatta elég rendesen. Amikor ezt láttam, (nyilván én is a szememnek hiszek :) ), akkor elhittem, amit láttam, mert totál egyértelmű volt, hogy hirtelen nem rakktunk alá egy hajszárítót, vagy minttomén, hogy létrejöjjön a hőenergia miatti forgás... Hanem egyszerűen az energiával
lehet "játszani" úgy, ahogy gyógyítani is.
Ebben nincs semmiféle olyan dolog, ami ellentmond a fizikának... Egyszerűen csak egy másféle dolog, amit
szerintem akkor is el kellene fogadni, ha nagy tudósok vagyunk. Egely pedig nem feltaláló :)
Ő csak közvetíti az előtte felsorakozott régen élt emberek találmányait, itt leginkább Tesláról beszélek.
Ezt ő maga is bevallotta nem egyszer.
Ő nem cáfolja a tudósok elveit, de a tudósok nagyon is
cáfolják az övéit, mert eltér a már megtanult fizika
törvényeitől (ez tény).
Az meg teljesen nyilvánvaló, hogy egy akármilyen "könnyítő" energiaforrást nem lehet csak úgy piacra dobni... látsd--> elektromos autó kb. 1986 körül
gyártottak egy rakat ilyen autót Amerikában (GM)
Majd nem sokkal később az összeset bezúzták.
:D Nagyon sok dokumentum van erről a youtube-on is.
Érdemes megnézni, hogy milyen szinten az érdekek diktálnak... (és akkor most tartunk a hibrideknél...
-.-" ) Ez durva.
Egy link:
http://www.youtube.com/watch?v=qNEKJKkoXSI
Oké, 200 km-eshatótáv... De akkor is nagyon sokan megvették, majd visszavették és bezúzták.
Engem pl. nagyon felbosszant.
Ja, és akkor (hogy a témához szóljak)
Természetesen Egely György is egy efféle áldozat lehet.
Aki nem egyszer mesélt arról, hogy nem azért nem adja ki a találmányait, mert nem akarja...
Itt lehet gondolni az olajhatalmakra, akiknek elég komoly érdeke, hogy ő NE tegye ezt meg... tehát csak vigyáz az
életére. És, mint mondtam az összes találmánya régről visszamaradt találmány... amiket a feltalálóik
meghaltak.. megölték őket, vagy leégett a raktár, ahol tartotta őket (pl. Tesla)
...stb
Tehát (most itt tuti, h én leszek a hülye tudatlan
naív ellenember) De tapasztaltam már egy két dolgot,
amit, ha mesélnék, mégjobban az lennék :D
(Ezeket megmutatva persze... egyből hittek nekem)
Nem nyert, a BME többször kérte fel Egelyt, hogy bocsássa rendelkezésükre az eszközeit, amit ők ingyen és bérmentve kimérnek, és ha működik, a teljes szabadalmi procedúrát és publikációt elintézik neki az ő nevére (ez eszméletlen sok munkába és pénzbe kerül). Nem ment bele, mert "ellopják a találmányait".
Mellesleg akinek minimális mérnöki képzettsége van, látja, hogy mekkora baromságokat ír a saját honlapján a dolgairól. Ennek ellenére vállalták volna a méréseket.
A tudomány úgy működik, hogyha valaki készít egy gépet vagy végrehajt egy kísérletet, akkor pontosan le kell írnia, hogy mit is csinált, mik voltak a tervek, milyen volt a környezet és, mi lett a mérés eredménye.
Ezek alapján egy másik tőle független labor képes lesz megépíteni ugyanazt a gépet, végrehajtani ugyanazt a kísérletet és ellenőrizni, hogy ugyanazokat az eredményeket kapja-e. Tehát a kísérlet reprodukálható és ellenőrizhető-e.
Lehetséges, hogy az eredmények meglepőek lesznek, és új elméleteket kell gyártani vagy a korábbiakat kell felülvizsgálni.
Például pontosan ez történt, amikor a Michelson-kísérlettel megpróbálták megmérni az "éterszelet", tehát annak az anyagnak a sebességét, amelyben a fény terjed, aztán akárhogy is próbálkoztak, mindig nullát kaptak, több független labor is. Ez lett az alapja a speciális relativitáselméletnek.
Ha nem sikerül más laboroknak reprodukálni az eredményeket, akkor vagy rosszul lett leírva a kísérlet, vagy az eredmények lettek meghamisítva.
Ahogy az előző válaszoló is elmondta, Az áltudósok közös jellemzője, hogy nem mennek bele az ilyen ellenőrzésekre, mivel gyorsan lebuknának.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!