Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Elektrolízissel való fémbevonás?

Elektrolízissel való fémbevonás?

Figyelt kérdés

Egy pohárba tettem sós vizet elektrolitnak, anódnak egy 10-est katódnak egy 20-ast. Ebből egy 10-es színű 20-ast akartam kihozni, de csak egy sárga trutyis víz lett :D.

Mi a hiba?

2014. jan. 22. 23:12
 1/7 A kérdező kommentje:

Huh, lehet rájöttem.

Gondolom az a baj, hogy mindkettőnek Cu a fő alkotórésze (nem gondoltam volna, hogy a 10-es 75%Cu+25%Ni) és annak pozitív az ionja, most valami negatív fémet kéne keresnem?

Azt nem értem, amikor vassal teszteltem a dolgot akkor a vezetékből kivált egy kevés réz az anód vasszögre.

2014. jan. 22. 23:25
 2/7 A kérdező kommentje:
de negativ ionú fém meg nincs XD
2014. jan. 22. 23:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Barba-trükk:

Melegíted lábosban a sós vizet, és beleteszel alufólia darabkákat.

(De ez titok! Ha bárkinek elmondod, még 120 éves korod előtt meghalsz!)

2014. jan. 22. 23:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Olvass utána a galvanizálásnak...
2014. jan. 23. 02:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem, úgy csináltam, csak nem működött. Segítene, ha a bevonandó anyagot ecettel vagy vmivel letisztítanám?
2014. jan. 23. 12:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Próbáld ki. Én nem tudom sajnos.

Az evőeszközeimet viszont ezzel az alufóliás módszerrel vonom be kb. fél évente. Olyanok lesznek, mint a gyári új.

2014. jan. 24. 12:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Bocs. Még annyit, hogy forralom a sós vizet, amikor beleteszem az alufólia darabkákat. Az megfeketedik, az evőeszköz meg ezüstös lesz!
2014. jan. 24. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!