Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi alapján dőlt el, hogy lesz...

Mi alapján dőlt el, hogy lesz a trianoni magyar határ?

Figyelt kérdés
2014. jan. 11. 11:13
 1/7 anonim válasza:
Sajnos Magyar kormánynak nem sok beszólása volt. Leginkább a kisantant országok irreális igénye alapján amelyhez a nyugati szövetségeseik szívesen asszisztáltak.
2014. jan. 11. 11:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Javarészt a kisantant igényeit vették figyelembe, a Magyar kormánynak valóban nem sok beleszólása volt. Egyedül Sopron volt az egyetlen olyan magyar város gondolom ez mindenki számára egyértelmű akik dönthettek arról hogy melyik országhoz tartozzanak.

De tanultam olyasmit is bár azt csak fél füllel hallottam mert nem volt belőle számonkérés csak érdekességképp vettük. Hogy állítólag Magyarországot teljesen el akarták tüntetni tehát ha a Magyar kormánynak egyáltalán nem volt beleszólása akkor ha azt vesszük Magyarországból kb Budapest és környéke az ami még magyar föld lenne. De én szerintem ez marhaság, ne sokra emlékszem már belőle, de hallottam ilyet is.

Meg 2 éve szintén olvastam valahol hogy már az I. vh közepén elvolt döntve hogy hogyan lesznek a határok és már akkor megvolt rajzolva a jelenlegi Magyarország határvonala.

2014. jan. 11. 12:05
 3/7 anonim ***** válasza:
49%

"Javarészt a kisantant igényeit vették figyelembe"

ez marhaság.

úgy lettek a határok kitalálva, hogy midnen értékes bánya és vasútvonal éppen kívül essen, így a magyar gazdaság alatt kivágták a fát. (ehhez képest a Bethlen konszolidáció igenis nagy tett, mert nem Horthy, Teleki meg Bethlen tette tönkre az országot, hanem az Antant!!!)

nézzétek meg egy rakás vasútvonalmegy pont a határokon kívül, ez volt a határvonal.

2014. jan. 11. 14:24
 4/7 anonim ***** válasza:
36%

különbenis, a kisantant igényei??

A szlovákok, akkor nem örültek annyira a cseh uralomnak, ők a magyarral jobban jártakvolna! Ezt nem tudják a Trianont ünneplő a magyar jobbikosokhoz hasonló Slota követő szlovák idióta fiatalok.

a szlovákok (ahogy a csehek is) az első vh-ban az osztrák-magyar hadseregben szolgáltak, a vesztes háború után mégis ajándék járt nekik????

2014. jan. 11. 14:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nagyot szívtunk.....de ezzel a maradék mostanival jól gazdálkodunk?
2014. jan. 16. 22:27
 6/7 anonim válasza:
Nemcsak az Antant, de az egész világ rettegett attól amit a hatalmas Oroszországban történt, Szovjetúnió. Nálunk ez a dicsőséges 133 nap kiverte a biztosítékot. Ettől a kommunizmus nevű elfuserált ideától mindenki megijedt és rajtunk verték el a port. Hiszen a szintén vesztes Ausztria is kapott tőlünk területet . Nota bene Csehszlovákia is a Monarchia része volt.
2014. jan. 18. 23:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Önálló válasz, nem olvastam az előzőket ( még ).

2 dolog miatt. Amúgy Mo.-nem volt beleszólása.

1: az indok: a szlovákok, románok, horvátok a történelemmel érveltek. Ők hamarabb voltak itt és mi csak tőlük loptuk a területet. Ez alapján követelték vissza. Egyéb érdekesség: a trianoni-szerződésnél a szlovákok, a románok és a horvátok azzal érveltek, hogy vissza kell kapniuk egy bizonyos nagyságú területet, mert ők hamarabb itt laktak. Pont ezért nem fogadják el ( hiába vannak bizonyítékok ), a kettős honfoglalás elméletét, hogy a magyarok 500-800 évvel a honfoglalás előtt már itt voltak, és voltaképp csak beköltöztek a többiek ( azaz úgy mint a többi nemzet, csak "szabályosan" terjeszkedtünk ). Ezzel vissza kéne adniuk a területeket, kártérítést kéne fizetniük, és még el kellene ismerniük, hogy tévedtek ( a franciáknak meg az angoloknak, hogy Ők tévedtek? pff )

2: valóság: a gazdaságilag fontos pontokat ( bányák, faipar, tenger ) és a katonailag fontos pontok ( hegységek, tenger ) lecsapása. A határt azon belül, hogy ezeket elvették a vasút mentén húzták meg, úgy hogy azok a határokon kívülre essenek. Ez is mindkét szempontból beüt.

Egy link.:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__5301..

( 7-es vagyok )

2014. jan. 25. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!