Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit jelent a "penitus Occulatus"?

Mit jelent a "penitus Occulatus"?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy a z occulatus valami szemmel kapcsolatosat jelent, a translate valami zagyvaságokat ír ki.

2014. jan. 10. 19:17
 1/2 anonim ***** válasza:

A penitus (lat.) azt jelenti: egészen, teljesen.

Az oculatus (lat.): szembetűnő, látó

Talán: mindent látó ? élesen látó? (magyarul: sasszem? :-))

Ezt találtam még:

[link]

2014. okt. 5. 02:13
 2/2 BlackHand ***** válasza:

Belső szemes, a belső szemformájú, belső látó, ilyesmiket jelethetne szó szerint.

De ha a Skyrim-ben láttad ezt, mert hol máshol fordulhatna elő, akkor ez az amerikai latin változata akar lenni a "belső szemnek", ami Penitus Oculus volna.

Csak szerintem az nem volt nekik elég "latinos". A Bethesdánál csomó de csomó latin szót megamerikanizálnak azzal, hogy rossz eseteket használnak, hogy amerikaiul jobban hangozzon. :-)

(Amúgy megnéztem, az elderscrolls.wikia is azt írja, hogy: Penitus Oculatus is Latin for "Inner Eye")

2014. okt. 5. 08:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!