Csaba hun királyfi nemzetségének leszármazottai, ivadékai érkeztek vissza Árpád vezér népével és törzsével a Kárpátmedencébe?
Természetesen az Etelközben csatlakozott többi törzsekkel együtt szövetségben, amit a Vérszerződéssel kötöttek meg.
Bizonyosa Attila hun királytó és fiától Csabától és nemzetségétől, törzsétől eredeztethető a Turul vagy Astur magyar királyi ház, dinasztia, uralkodói család?
Ilyen formán igaz lehet amit a kárpátmedencében maradt hun népek maradékai vagyis a későbbi székelyek megőriztek a hagyományukban, hogy Csaba királyfi elment népével csillag ösvényen és várják vissza őt.
Árpád vezérrel tért vissza Csaba királyfi népe?
Én úgy olvastam valahol, hogy külön jöttek
(mármint Árpád és Csaba) Meg Attila fiai közül
sokan meghaltak
Attila hun fejedelemnek volt több neje is
Csaba már nem tudom kitől volt
Látom nagyon sokan értenek a történelemhez, és már keverik a politikával is. Szerintem baromira nem kellene ilyenekbe belerángatni a Jobbikot, és az ilyesfajta eredetkutatás nem történelem hamisítás.
Mindegyikben van ráció, hiszen a magyar nem alkotott egységes népcsoportot, és az az igazság Európában egyik sem.
A Hun-magyar rokonság nem valós, teljes mértékben rosszul értelmezzük az írásos feljegyzéseket.
A Képes Krónika úgy szól, hogy Árpád magát Atilla (ÉS MÉG VÉLETLENÜL SEM ATTILA) leszármazottjának tekinti, és ezért jogos jussaként tekintett a Kárpát-medencére.
Sehol nem hangzott az el, hogy a MAGYAROK a HUNOK testvérei, csak csupán annyi, hogy Árpád Atilla sarja.
Továbbá, meglepődnétek kedves honfitársaim, hogyha tudnátok a genetikai öröklődést is. A magyarság, és a székelység férfi lakossága 60%-ban EU19 és csak 5-6%-ban hordozza azt a DNS-t amit a mi "honfoglaló őseink" hordoztak. Szóval, ez azt jelenti, hogy az égvilágon semmi közünk nincs a honfoglalókhoz. Ránk települtek, beolvasztottuk.
A vicc az egészben, hogy genetikailag, a lengyelekhez, majd az ukránokhoz, majd a csehekhez, szlovákokhoz és végül a horvátokhoz állunk a legközelebb. Ez nem szláv gyökereket jelent, jelentheti azt is, hogy a Kárpát-medencében kialakult egy népcsoport az őskorban, majd túlnépesedett, és északra vándorolt (hiszen a horvátok is Kárpátaljáról jöttek), majd a szláv népek elszlávosították őket. Mi meg azért maradtunk a magyar nyelvnél, mert szépen körül vesznek minket a Kárpátok, és nem ért minket a szláv befolyás.
Ez hogy tetszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!