Hogyan kell ezeket a függvényeket deriválni?
a) f(x)=(x^3/2)+(e^3x)-3pi (azaz 3,14)
b) f(x)=(2/harmadik gyök alatt x)-3*nyégyzetgyök alatt 7x^3+5/x^4
c) f(x)=ötödik gyök alatt a harmadik gyök alatt 4/x
d) f(x)=harmadik gyök alatt cos^2(2x)
f) f(x)=2^sin^2(x-1)
Deriválni egy majmot is meg lehet tanítani. Előveszed a táblázatokat, és szépen végrehajtod a szabályokat.
Mellesleg a pi nem 3,14.
Ez az oldal, szerinted arra való, hogy helyetted dolgozzunk??:D
Másik dolog a stílus. Ezt a kérdést feltehetted volna úgy is, hogy megkapd a válaszod, nem csak úgy idelökni.
nem azt kértem hogy ellenőrizd le helyettem...
különben meg ti dumáltok a stílusról, nem flegmáskodni kéne hanem segíteni. Ha kaptam volna választ megköszöntem volna szépen. És mégis mit vársz hogy pitizzek hogy légyszi légyszi oldd már meg? Egy egyszerű kérdés volt, egyszerű válaszokkal. Nem olyanoktól vártam a választ akik csak okoskodni tudnak, hanem mondjuk aki ért ehhez és szívesen segít. Különben sem házi feladat, hanem gyakorlás te idióta. Menjél és írjál még pár ilyen hozzászólást, úgyis egész nap a gép előtt ülsz gondolom és ebben leled a szórakozásod. Vagy ha olyan okos vagy oldd meg és pont! KÖSZI kockácska!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!