Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egy nagyon jó angolos segítene?

Egy nagyon jó angolos segítene?

Figyelt kérdés

Népdalszöveget fordítok egy kedves ismerősnek, és nem rossz az angolom, de ezekben nem vagyok biztos, hogyan tudnám átadni a legjobban a hangulatot, szóval:

"Azt a kutya mindenit a világnak". "Hogy ne egye tovább az életemet".

A többi része a dalnak megy. :)

Köszönöm előre is. :)

2013. nov. 27. 03:37
 1/3 Csxeba ***** válasza:
100%

Sajnos ezek olyan magyar kifejezések, amiknek nincs megfelelője az angol nyelvben, ezért a következőt teheted: megmondod, hogy kb ennek és ennek az angol káromkodásnak felelnek meg és utána leírod a tükörfordítását :D

Csakhogy az "a mindenit!" káromkodást egyáltalán nem lehet lefordítani... Itt egy kísérlet:

"Azt a kutya mindenit a világnak!"

angol megfelelő: "Fuck the world!" (Without saying any swear words)" azaz "b*szd meg a világot" (csúnya szavak nélkül)

tükörfordítása: fogalmam sincs :D

"...Hogy ne egye tovább az életemet"

angol megfelelő: "...to stop it from fucking up my life", azaz "megakadályozni, hogy az életemet elb*ssza".

tükör: "to stop it from eating my life" -> ez is elmehet angol megfelelőnek, vélhetően van annyi elvont értelme az angol to eat, azaz eszik igének, hogy átjön a lényeg :D

2013. nov. 27. 12:04
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
igaza van az első válaszolónak, ezek olyan dolgok amiknek itt értelme van, de kint nincs. én sokáig éltem amerikában, kint születtem és néhány éve költöztünk ide. elég furán néztek rám, amikor az amerikai kifejezéseket forditottam beszéd közben magyarra és itt értelmetlen mondatok voltak belőle mert nem értették a lényegét annak amit mondani akartam. pedig tudtam magyarul mert szüleim megtanitottak, csak mivel alig használtam a magyart nem ismertem a kifejezéseket és hogy mire mit mondanak.
2013. nov. 27. 19:49
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen, igen. Én is úgy fordítottam őket, mint az első válaszoló xd xd xd
2013. nov. 28. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!