Mi a rakétaelv?
Figyelt kérdés
A PONTOS leírása kellene, fizikára. De sehol sem találtam...
Előre is köszi!!!
2013. nov. 25. 18:52
1/5 anonim válasza:
Én nem tudom, de szerintem az a pont, amikor a rakéta képes elhagyni a Föld gravitációs mezőjét, kiszakadni, és nem hull vissza.
2/5 anonim válasza:
3/5 anonim válasza:
Ciolkovszkij-elvnek is szokták hívni.
A rakéta fokozat sebességnövekedését adja meg, a kezdőtömeg a végső tömeg, és az üzemanyag égésvégi sebességének függvényében.
4/5 Tom Benko válasza:
Newton III. törvényét szokás rakétaelvnek nevezni.
5/5 Wadmalac válasza:
Parasztosan, ha ellöksz valamit magadtól, akkor az a lökés téged is az ellenkező irányba lök.
Az, hogy mennyire lök el téged, az ellökött tömeg és a te tömeged arányától és attól függ, milyen sebességgel lököd el azt a valamit.
A rakéta égésgázokat fúj ki magából, minél többet és minél gyorsabban, annál jobban gyorsul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!