Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van-e a technikai fejlődésnek...

Van-e a technikai fejlődésnek határa?

Figyelt kérdés

2013. nov. 25. 05:23
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Ha az emberiség, vagy más, általa létrehozott értelmes lények társadalma korlátlan ideig létezik, akkor nincs.
2013. nov. 25. 06:48
 2/21 Makoscsiga ***** válasza:
Semmi sem tart örökké...
2013. nov. 25. 07:20
 3/21 Wadmalac ***** válasza:
77%

Az 1800-as években már hittük azt egyszer, hogy közel járunk a "mindentudáshoz". Aztán jött az atomfizika felfedezése, jött Einstein, és kiderült, hogy még mindig végtelen a talányok sora.

Ez mindig is így lesz, csak a "nagyságrendek" változnak.

2013. nov. 25. 07:30
 4/21 anonim ***** válasza:
Természetesen vannak határok, örökmozgót pl sosem fogunk tudni építeni.
2013. nov. 25. 08:00
 5/21 anonim ***** válasza:
Vannak, de attól még baromira messze járunk.
2013. nov. 25. 09:59
 6/21 anonim ***** válasza:
87%
Nincs. A fejlődés azt jelenti, hogy "holnap" rá fogunk jönni valamire, ami jobb, mint a "mai". Ha tehát a fejlődésnek volna határa, az azt jelentené, hogy egyszer csak "mától kezdve" semmi újat nem alkotna az emberiség, vagy ami ezzel egyenértékű, attól a pillanattól nem gondolkodna az emberiség. Mivel pedig éppen a gondolkodás különbözteti meg a többitől, így attól a perctől fogva emberiség se lenne.
2013. nov. 25. 10:08
 7/21 Wadmalac ***** válasza:
51%

Elég radikálisan vége lehet a technikai fejlődésnek, ha az "üzemi balesetek" mérete globális vagy még nagyobb mértéket ér el.

Mi van, ha 1-2 szupernova-robbanás sima ipari baleset egy másik civilizációban?

2013. nov. 25. 10:12
 8/21 Csxeba ***** válasza:

Hát szerintem ezt senki sem tudhatja előre... Mivel nem tudjuk, hogy van-e kisebb dolog a kvarkoknál vagy a szuperhúroknál és azt sem tudjuk, hogy van-e nagyobb dolog az univerzumnál (a multiverzum csak egy feltételezés), ezért szerintem senki ember nincs, aki erről biztosat tudna állítani neked, kedves Kérdező :D

De érdemes megfigyelni a tendenciákat, mivel minden méretbeli dimenzióban hasonló "alakba" szerveződnek a dolgok: az atomokat gömbhéjas formája hasonló a bolygó szférikus-gömbhélyas formájához, az megint hasonló a Naprendszer gömbhélyas elrendeződéséhez, az hasonló a galaxis elrendeződéséhez. + mintha legutóbb azt hallottam volna, hogy az univerzum alakját is ilyen lapított korongszerű alaknak feltételezik.

Szóval azt akarom mondani ezzel, hogy lehet, hogy ez végtelen fraktál, de lehet, hogy nem :D Ezt senki sem tudhatja.

2013. nov. 25. 10:14
 9/21 szpeti1991 ***** válasza:

Ez egy érdekes filozófiai kérdés. Sokan már abban sem biztosak, hogy az emberi történelem egyenes és megkérdőjelezhetetlen fejlődés vonala.

Szerintem van a technikai fejlődésnek határa, ahogy az emberi tudásnak is. De ezeket nehéz érvekkel támogatni, mert ez egy elvont téma. Nekem ez meggyőződésem.

2013. nov. 25. 10:57
 10/21 anonim ***** válasza:
A technikai fejlődés az bizony fejődés, függetlenül attól, hogy az emberiség, a társadalom fejlődik-é, vagy sem.
2013. nov. 25. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!