F (x) = x^2-16/x+4 Valaki megtudná oldani ezt a függvényt?
Figyelt kérdés
2013. nov. 21. 17:06
11/12 anonim válasza:
#10 !
# 3 voltam. Idézem:"Én is csak privátban tudtam meg, hogy ez: " Ezt írta ugyanis:
" A számlálóban van a x+2-16 ás a nevezőben az x+4. "
Ebből már csak (x^2-16)/(x+4) -re lehet következtetni.
12/12 anonim válasza:
Tekintettel arra, hogy f(x)=(x^2-16)/(x+4) formát "feltételezve" tulajdonképpen analízis felhasználása nélkül, szinte elemi módszerekkel "megoldható" a feladat, ezért éltem azzal gondolattal, hogy ő (is) talán erre gondol(hatot)t. Abban tökéletesen igazad van, hogy a kérdésnél kiírt függvénynek köze nincs ahhoz, amiről végül én írtam. Nem tudom, hogy Kérdező hogy áll a függvénytannal, de ez olyan "gyanús" példa, ami nem túlzottan nehéz. Ettől függetlenül valóban zárójelezni kell, mert így nem hogy nem egyértelmű, hanem teljesen más függvényről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!