Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hol a francba találom meg ezt?

Hol a francba találom meg ezt?

Figyelt kérdés
Hát szóval arról van szó hogy magyarból olyan feledatot kaptunk hogy egy ókori görög vagy latin téma feldolgozásáról(ez lehet BALETT SZÍNHÁZ VAGY FILM)irjunk, és még csak kilencedikes vagyok még az Iliászt sem fogtam fel és nem tudom hol találok egyáltalán bármit is erről. Az is jó lenne ha valaki mondani tudna nekem egy oldalt ahol vannak feldolgozások vagy én már nem tudom. Igazából teljesen kétségbe vagyok esve egyik könyvtáros se tudott segíteni és hétfőre kell. (vett mű is lehet) Valaki válaszoljon nagyon fontos!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2009. nov. 19. 14:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Pld. ez?

Az Olümposzon 12 isten lakott :

Zeusz

Héra

Athéna

Poszeidón

Démétér

Apollón

Artemisz

Hermész

Aphrodité

Árész

Hephaisztosz

Hesztia

Zeusz volt a főisten, nővérét, Hérát vette feleségül. De az istenek nem viselkedtek valami példamutatóan a családi élet tisztasága, a hűség tekintetében. Különösen Zeusz keresett sok kalandot más istennők és földi halandó nők körében, de a többiek se nagyon maradtak el tőle ezen a téren. Többször előfordul a mitológiai történetekben : ha egy jóképű idegen fickó járt a vidéken, és a terület urának leánya szerelembe esett vele, amikor kiderült, hogy a szép szerelmes szavaknak következménye lett, a leányzó rögtön azt állította a zord atyának, hogy Zeusz járt nála... de ez általában nem hatotta meg a bősz atyát, hanem bizony elzavarta szemefénye leányát - aki ezután messze idegenben szülte meg gyermekét, akiről széltében-hosszában terjesztette, hogy Zeusz nemzette, és a gyermekből felserdülve nagy hős vált. Héra viszont nagyon féltékeny volt (ő nem hűtlenkedett), és minden eszközzel üldözte - no nem a csapodár férjét, hanem a Zeusszal szerelembe esett nőszemélyeket és azok gyermekeit. Akinek mindkét szülője isten volt, az maga is halhatatlan volt, de ha az egyik szülő földi ember volt, gyermekük is halandó lett. Néha a halandó hős jutalma az volt, hogy az istenek felvették maguk közé az Olümposzra és halhatatlanná tették (pl. Héraklész).

2009. nov. 19. 14:28
 2/5 A kérdező kommentje:
nem,sajnos nem. itt a feladat az h egy téma későbbi feldolgozása és azthiszem valami olyasmi hogy a régi és az új közötti különbség.
2009. nov. 19. 14:41
 3/5 A kérdező kommentje:
de azért köszi
2009. nov. 19. 14:41
 4/5 anonim ***** válasza:
sorry, azért szívesen... :)
2009. nov. 19. 15:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb, ha Héraklészt választod, azaz Herkulest. Tudod, a Disney film. Abban temérdek különbség van. A film pedig ilyen korúaknak szinte alapmű, szinte biztos, hogy láttad.

Lehet, hogy a magyartanár kicsit gyerekesnek fog tartani, de az enyém aranyosnak találta (:

Ha meglenne a tavalyi füzetem, most begépelném neked, de sajnos elégettük :(

Azért sok szerencsét. Remélem tetszik az ötletem.

2009. nov. 27. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!