A minap újra hallottam a Holdra-szállás híres mondatait: "Kis lépés egy embernek, de óriási ugrás az emberiség számára". Elgondolkodtam, hogy így az elmúlt évtizedeket nézve tényleg olyan nagy ugrás volt-e. Nektek mi a véleményetek erről?
Akkoriban az emberiségtörténelmének egyik nagy szégyenfoltja zajlott: A kommunizmus tomboló terjedése, és az ezzel párhuzamos hidegháború.
Így, történelmileg érthető, hogy az amerikaiak mindenekelőtt a Szovjetunió előtt bizonyítani akartak. MINDAZONÁLTAL engem mindig is idegesített és bosszantott a tény, hogy a "nagy lépés az EMBERISÉGNEK" legfőbb jelképeként a Holdra szálló űrhajósok (akik elsősorban amerikainak tekintették mind magukat, mind a Holdra szállást mint missziót és történelmi pillanatot,) nem az EMBERISÉGET képviselő szimbólumot vittek magukkal, hanem csupán egy nemzeti(!) jelképet: az amerikai zászlót tűzték ki.
Kérdem én, magyarként hogy nézzek büszkén a "nagy lépésre az emberiségnek", amit egy másik ország zászlaja fémjelez?
Így visszatekintve az akkori időkre, (ma már, amikor közös, baráti küldetésekben dolgoznak orosz, amerikai, és más pilóták), ez szégyent hoz az amerikai zászlóra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!