Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyiket válasszam? Csillagász...

Tenko kérdése:

Melyiket válasszam? Csillagászati távcső

Figyelt kérdés

Egy olyan személynek lenne aki eléggé érdeklődik a csillagászat iránt (tele van könyvekkel, és különféle programokkal) de még távcső nincs, nem is ért hozzá, és én se.Hiába olvasom el,h melyik mit tud nekem nem sokat mond.Elég sok kommentárt elolvastam,de így se jutottam előrébb.

Az alábbi eszközök közül,melyik éri meg az árát?Melyikkel lehet szépen látni az alap bolygókat(relatív szépen)?És talán 1 picit messzebbre is?kezdő távcső lenne a szerepe,de azért tudjon is valamit.Tudom,h a drágább elvileg jobb,de nem minden esetbe.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

A kimondott boltba is be fogok menni,de saját vélemény is érdekel.

Köszönök minden,választ!

#csillagászat #távcső #csillagászati eszköz
2013. nov. 15. 16:50
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A 114/900-as Newton-teleszkóp egy tükrös távcső, itt a fő és a segédtükröt folyamatosan szabályozni kell (jusztírozás), ez azonban megtanulható. A távcsőhöz alapból adott EQ-1-es mechanika azonban egészeb biztosan nem elég, EQ-2 feltétlenül kel alá. Különben a legkisebb szellőre is szétrezeg majd a kép.

Ezek még szintén jók lehetnek:

egy lencsés (90/900)

[link]

és egy kompaktabb tükrös

[link]

A Bárium-okulárok éppen kezdésnek megteszik, de szerintem érdemesebb némi felárért az átlagminőséget jelentő Plössl-okulárokból választani helyettük.

2013. nov. 19. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!