Aki részeg, az miért beszél össze-vissza?
Sokszor, ha "összejövetel" van, akkor kb. mindenki részeg, kivéve én, mert nem iszom. És beszélgetünk, vagy csak probálnak beszélni hozzám. És össze-vissza beszélnek, teljesen értelmetlen dolgokról. Beszélünk egy témáról, és akkor olyanokat kezdenek el mondani, aminek semmi köze nincs a dologhoz... Meg csúnyán beszélnek, ha mondok egy poént, amit ha nem lennének rlszegek, akkor röhögnének, de ha részegek akkor mérgesek, agresszívek lesznek... Mert, ugymond "megbántódnak"... Mostanába nem szoktam menni, emiatt... Mert ugyis azvan, hogy mindenki részeg, és h*lyeségekről beszélnek...
Miért van ez? Az alkohol az agyban tönkretesz valamit?
Még soha sem voltál részeg?
Ki kellene próbálni tapasztalatszerzés céljából, meg hogy el tudd magad egy kicsit engedni. Addig, amig nem sok, nagyon jó buli, csak a másnap ne jönne...
Próbáld ki, egy alkalomtól még nem leszel függő, és hátha akkor megérted kicsit jobban a barátaidat.
Az alkohol hat az agyra. Tényleg nem tilos a google.
"És össze-vissza beszélnek, teljesen értelmetlen dolgokról."
Nem értelmetlenül beszélnek, csak egyrészt fellazulnak a gátlások, másrészt kevésbé tudnak összpontosítani és a kritikai érzék sérül. Ezért nem logikusan következnek egymásra a gondolatok, hanem átugranak az egyik gondolatról arra, ami az eszükbe jut róla. Ezt ők "értik" valamennyire, a külső szemlélő számára zavarosnak tűnik.
Aki csak egy kicsit részeg, pontosabban épp csak szalonspicces, annak a logikája még nem sérült, ugyanakkor a gátlásai már oldódnak. Az ilyen ember gyakran optimista és kreatív. Tehát nem feltétlenül árt az alkohol, nagyon is hasznos és kellemes lehet bizonyos esetekben.
"Meg csúnyán beszélnek, ha mondok egy poént, amit ha nem lennének rlszegek, akkor röhögnének, de ha részegek akkor mérgesek, agresszívek lesznek..."
Sajnos ebben az esetben agresszív emberekről van szó, akiknek vannak lelki problémái. Egészséges, kiegyensúlyozott ember barátságos és vidám részeg lesz. Aki részegen agresszív, annál lehetnek eltemetett problémák.
Az alkohol blokkolja az agyműködést.
Minél többet iszik az ember, annál nagyobb területre és annál jobban terjed ki.
Blokkolja a mozgáskkordinációs központokat (ezért nem tudnak a részegek rendesen járni), az érzékelőközpontokat (ezért látnak homályosan), a beszédközpontra (ezért beszélnek nehézkesen) és más részekre is, amelyek a gondolkodást segítik elő.
A te kérdésedre a két utóbbi ad választ.
hidd el nem probléma az ha egyszer berúgsz. nem kell agyonra innod magad, csak pár üveg sört bevágsz és meglátod mennyire jó
régen én is úgy voltam vele hogy soha nem leszek részeg, aztán a haverok belevittek és rájöttem hogy rosszul gondolkodtam
csak aztán nehogy alkoholista váljon belőled:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!