Szerintetek helyesen beszél angolul a srác?
http://www.youtube.com/watch?v=GFLgnnd2afk
Javasolták ismerőseim, hogy innen gyakoroljam az angolt, mert van felirat a videóhoz, azonban észrevettem, hogy néha 1-2 nyelvtani hibát ejt a srác. Van néhány rész, érdemes megnézni mindet, mert mond jókat, csak nem tudom, hogy helyesen e.
mondoshawan:
Az nem gond, hogy valaki "magyarosan" beszél. Sokkal nagyobb gond, ha valaki erőlteti az "angolos" kiejtést. Az angol ma már nem angol, mindenki a saját akcentusával beszéli. Számomra nevetséges, amikor erőltetik a kiejtést, úgy sem lesz olyan, mint amit utánozni akarnak. Hallgass meg egy indiait, vagy egy ausztrált. A gond, ha helytelenül beszél, bár az sem.
Kedves Kinga79 válasza
Az idegen nyelvek használatáról - életemben soha, senkitől nem hallott - felfogásod számomra teljesen elfogadhatatlan, de lelked rajta! Ettől vagyunk ilyen sokszínűek.:)
Kedves mondoshawan!
Én általában, sőt az esetek 95%-ban amerikai, angol tulajdonú cégeknek dolgozom és többnyire külföldön. Most sem otthon vagyok. Közelben egy magyar se. Így általában angolul kell kommunikálni. Rengeteg különféle nemzetiségű ember van itt, senki nem erőltet egy fajta kiejtést. Nem ok nélkül hoztam fel az indiai, vagy ausztrál példát. Patika angol, amit otthon erőltetnek az nyelvtanfolyamokon és iskolákban. Szóval én a való életről beszélek, nem a könyvtárról. De biztos neked nagyobb a tapasztalatod, a tudásod, jobb ahogy csinálod, én maradok a mutogatásnál, ha kell, bár ezt eddig még nem vettem észre.
Puszi
Kinga
Álítólag most nyelvvizgázott -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!