Mik lehettek valójában Héraklész Oszlopai?
Tudjuk, hogy a görög mitológiában a Gibraltári-szorost hívták így, de rengeteg elmélet van arra vonatkozólag, hogy pontosan mik lehettek ezek . A legvalószínűbb elméletek :
1. Ezek az "oszlopok" a Gibraltár és a Ceuta sziklafalait jelentik .
2. Az oszlopok Európában találhatók, a mai Cadiz mellett és szintén a tengerparti sziklákat jelölik .
3. Egy másik elmélet szerint a Cadiz előtt fekvő szigeteket nevezték így .
4. Cadizban feküdt régen egy Héraklész templom és azok szobrait jelölik
5. A Gibraltári-szorostól nyugatra feküdt néhány apró sziget (a Gettysburg-fenékhegynél, ami földrengések miatt süllyedt el) amin ősi, több méter magas oszlopok voltak, mint azt néhány korabeli ábrázolás mutatja .
Te melyik verzióba hiszel ?
Onnan, hogy az ókori hajósok térképei konkrét földrajzi pontként ábrázolják őket . Egyébként ma is létezik ez a földrajzi pont, ennek az emlékműnek a helyén :
Csak én arra vagyok kíváncsi, az ókoriak mit tartottak annak :-)
Ahogy olvasgattam leginkább sziklákkal azonosítják őket.
Személyesen különösebben nem tartom fontosnak hogy fizikailag minek felelhettek meg eredetileg, az idealizált, szimbolikus jelentést fontosabbnak tartom.
Neked mi a véleményed?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!