Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha kitaláltam valamit milyen...

Ha kitaláltam valamit milyen módon biztosíthatom be magam hogy ne lopják el az öltetem vagy ha el is lopják akkor is betudjam bizonyítani hogy az én ötletem volt és ellopták tőlem?

Figyelt kérdés

2013. szept. 12. 22:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Az hogy ki az lényegtelen végül is. A lényeg csak hogy a szerződés müködne-e
2013. szept. 24. 19:09
 12/15 Shai-Hulud ***** válasza:

Nem működne - pontosabban ilyen feltételek mellett SENKI nem kötne veled szerződést.

Szponzort csak akkor fogsz találni, ha MEGGYŐZÖD arról, hogy az ötleted HASZONNAL eladható. Ehhez viszont be kell bizonyítanod a szponzor szakértőinek, hogy az ötleted működőképes, valóban végrehajtható, létrehozható, eladható, stb.

Vagyis az egész ott kezdődik, hogy le kell írnod az ötletedet, és SZAKEMBEREK kezébe adni. Ha már olyan szinten leírod, hogy megértsék a lényegét, akkor jól felkészült szakmabeli simán le tudja másolni.

Ezért mondjuk, hogy az ötletlopás ellen csakis a szerzői jogvédelem a megfelelő eszköz. Tessék leírni, a követelményeknek megfelelően, és rászánni azt a néhány tízezer forintot, amibe a szabadalmi védelem kerül.

Ezután viszont már akár a tévében is leadhatod, mert a szabadalmi bejegyzés bizonyítja, hogy te vagy az ötlet (eljárás, találmány, stb.) tulajdonosa, tiéd a jogi elsőbbség.

2013. szept. 24. 20:41
 13/15 A kérdező kommentje:

Egyik filmben csináltak olyat hogy elküldte magának email-ben az adott dolgot és így bizonyitotta hogy az az övé

az miért nem elég ha van valami ami bizonyítja hogy időben ő már ezt előbb létrehozta?

2013. szept. 24. 21:52
 14/15 Shai-Hulud ***** válasza:

Na ez az. Egy e-mail nem bizonyíték. Azt hamisítani is lehet (lefizeted a szolgáltatót, és lazán megteszi).

Olyan bizonyíték kell, amit nem lehet hamisítani. Például egy szabadalmi bejegyzés ilyen.

2013. szept. 25. 00:53
 15/15 A kérdező kommentje:
Ha feltöltök a youtube-ra egy videót sokan megnézik akkor azzal is tudom bizonyítani ott is van egy idő kód meg sokan tanúsíthatják hogy kb mikortól volt fenn
2013. szept. 25. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!