Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Agyfélteke tesz: nektek merre...

Agyfélteke tesz: nektek merre forog a lány? (link)

Figyelt kérdés

[link]

Nekem először óramutatóval ellentétesen forgott, aztán néha megfordult, és most már tudom direkt cserélgetni. Nektek merre forog először, és változik-e, ha sokáig nézitek?

2013. aug. 31. 14:18
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Mert csak egy árnyékot látunk, így nem látszanak a távolságok. Vagyis ugyanúgy néz ki a lába amikor elöl van meg amikor hátul van. Az arcot se látjuk, vagyos nem tudhatjuk hogy merre néz
2013. szept. 7. 18:28
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ugyanúgy néz ki a lába... De azért köszi. :)
2013. szept. 8. 21:16
 13/16 anonim ***** válasza:

berta itt van egy videó meg egy kép, talán ezekből rájössz a lényegre:

http://www.youtube.com/watch?v=Rc6LRxjqzkA

[link]

A gitáros jobb vagy bal kezes? azaz a gitár feje tőlünk kifelé mutat, vagy befelé? Egy sziluettből ez sosem derül ki, mert csak a körvonalak vannak meg, de az arcát nem látod, amiből kiderülne hogy merre néz

[link] - ez az ember felénk jön, vagy távolodik tőlünk?

2013. szept. 8. 22:33
 14/16 anonim ***** válasza:
najó, az ember ha távolodna akkor elég csúnya térd-problémái vannak :P de ez csak azért van, mert a perspektívából egyértelműen látszik, hogy a lábai hogy vannak. (nagyobb a közelebbi láb.) A balerinát is a perpektíva árulja el: a láb árnyéka. De ha csak a sétáló ember felsőtestét nézed, akkor akár sétálhatna elfelé is tőlünk.
2013. szept. 8. 22:37
 15/16 anonim ***** válasza:

Köszönöm, nagyon kedves tőled. De maradjunk abban, hogy reménytelen eset vagyok. :D

1. Azt a ronda pofát egyszer már láttam, nem vagyok hajlandó percekig bámulni, hogy "rájöjjek a lényegre".

2. A gitárosnál kapásból rávágtam magamban, hogy jobbkezes. Aztán elkezdtem agyalni, hogy bizonyos okok miatt mégis balkezes lehet. (Pl. hogy a bal lábát emeli fel, merthogy azzal üti a ritmust; de azt meg jellemzően nem telitalppal szokás.) Szóval végül arra jutottam, hogy jobbkezes, mert így azzal penget, a ballal fogja le a húrokat; fordított esetben a jobb karja aránytalanul hosszú lenne.

(Szerintem itt teljesen mindegy, hogy merre néz, attól nem lennénk okosabbak.)

2013. szept. 9. 22:23
 16/16 Viru23 válasza:
Nekem először jobra forgott majd elolvastam a szöveget majd megint megnéztem akkor meg mindig arra forgott amerre látni akartam a forgás irányát
2013. okt. 15. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!