A nők miért festik magukat? Van erre valamilyen pszichológiai, vagy egyéb tudományos magyarázat?
2-es vagyok
Haha,nem csak a gondolatmenetünk egyezett,hanem a 'pontszámunk' is ;)
Haa csak most látom én is.:))
Hát figyelj lehet hogy ez egy jel, és a sors egymásnak szánt minket:D
hulyulok....
Amúgy , kérdezo, nem hiszek az evolúcióban, erre nem tudok válaszolni. Szerintem ez egy olyan amiről mindenki saját magának alakít ki egy véleményt, ami eltérő, de szerintem egyike megfelelő. Szóval ne várj erre igaz választ.
Valószínű az egész csak ösztön, amivel minden férfi született.
Hát, kérdező, legyen ez a PHD dolgozatod központi témája.
Én azt tartom, szebbé tesz a smink, meg a szép ruha, meg a szép cipő, de azt viselni is tudni kell. Mivel én szeretnék ugyan szép lenni, de ezeket a dolgokat nem tudom viselni, maradok minden nap olyan, ahogy a jóisten ide ledobott. És valahol hazugságnak is tartom, ha elfedem az arcom, a testem hibáit. Pedig közel sem vagyok tökéletes, rengeteg bőrhibám van, de ki tudja, van, akinek a szemében ez a szexepil.
Az előzőek elég jól leírták a fő okot: a smink eltünteti a hibákat és kiemeli az előnyöket, így jobbnak tünteti fel a genetikai állományt, mint amilyen valójában.
"Ennek az oka a dns tömörítési algoritmusában keresendő? Tehát, ha hiba van a genetikai állományban, az szükségszerűen a külső megjelenés kialakulásában is hibákat eredményez?"
DNS tömörítési algoritmus? (Nem igazán algoritmus, mechanizmus.) Ennek nem sok köze van pl. a pontmutációkhoz, egy gén közepén csücsülő stop-kodon ugyanolyan jól tekeredik fel, mint a vad allél. Persze a kromoszóma-töréseknél már lehet probléma a pakoltsággal, de hát azért ott nem csak a szimmetriával van már probléma. Nem, a szimmetria egy jel, hogy a genetikai állomány "közel tökéletes", azaz jelentős hibák nincsenek a test kontúrjait meghatározó genetikai útvonalakon (bőr, csontok, zsírszövet - vagyis mindhárom csíralemez nagyjából megfelelő genetikailag).
Természetesen vannak lappangó genetikai hibák, rengeteg a recesszív jelleg, amik nem jelennek meg fenotípusosan. Viszont ezzel nem lehet mit kezdeni, ez lutri. Azért nagyon sok minden megjelenik, mert vagy domináns, vagy ha poligénes, akkor "lerontja egy kicsit" a tulajdonságot (pl. kisebb termet), vagy intermedier öröklés, esetleg kodominancia, genetikai útvonalaknál episztázis - és ilyen összetett tulajdonságoknál sok "pici hiba" végül látható jelleghez vezet.
Divat.
Sok gyönyörű barna lány festeti a haját - sárgára, mert szőkének gondolja. Volt barátnőm, akire nagyon mérges voltam, bár Ő vörös lett.
A smink viszonylag érthető, főleg idősebb korban, igaz, ekkor már a hajfestés is indokolt, különösen ha mákosodik a sok szürke hajszál.
A nagy mell miért jó?
Nem mindegyik jó, csak ha kemény, súlyos, mert azt jólesik markolászni.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!