Cinket, magnéziumot, stroncium-nitrátot és stronciumot hol tudok beszerezni ja meg folyékony pvc-t?
Folyékony pvc (ez fantázianév, tulajdonképpen egy ragasztóanyagról van szó):
Magnéziumot színesfém kereskedésekben lehet beszerezni, nem igazán tartanak raktáron, csak AlMg ötvözetek formájában.
Nem olcsó egyébként.
Nekem van otthon egy kb. 100 g-os tömböm, de nem adom. :D
Stronciumot elvileg szintén így lehet venni, de nem hiszem, hogy sikerülni fog. Egyrészt biztosan Q drága, másrészt nem lehet levegőn tárolni, mert a vízpárával ugyanúgy (sőt durvábban) reagál, mint a nátrium.
Stroncium-nitrátot magánemberként sehogy nem fogsz beszerezni, mert igencsak robbanásveszélyes, amúgy pl.:
A cink nem problémás színesfém-kereskedésben.
De te már megint fel akarsz robbanni, légyszíves maradj meg az elméleti érdeklődés szintjén.
Lángfestésre alkálifémeket jó használni.
Litiumtól zöld lesz, Nátriumtól sárga stb.
Hupsz! A lítium nem is zöldre fest... Mea culpa!
De legalább a nátriumot eltaláltam :D
Nem zudom őket beszerezni és a lítium és a nátrium vizzel
érintkezve hidrogén fejlődik és és az olmot próbáltam nekem hamarabb elolvat mint oxidálódot és a rézoxidklorid is kéken ég de mit érjek csak kékel meg zöldel nkem az összes szín kell más láng festőt nem tudtok. A válaszokat előre is köszönöm.
"a lítium és a nátrium vizzel
érintkezve hidrogén fejlődik"
Ühüm, és a stroncium még inkább ezt csinálja, úgyhogy hanyagold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!