Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy lehet "beindítani" az...

Hogy lehet "beindítani" az agyat? Mit csináljak, hogy újra jó legyek (többi lent)?

Figyelt kérdés

4évesen tudtam összeadni, 100-1000körüli számokat, szorzás, osztás is ment 100körüli számokkal fejben, az iskolában mindig 5ös voltam, versenyeken is indultam, jó helyezésekkel,(10.es leszek), mindig én voltam a legjobb tanuló matekból, de nem volt semmi kihívás, senki nem volt még csak fele olyan jó sem mint én, (nem nagyképűségből, csak máshogy nem tudom leírni) ezért nem tanultam semmi +-t, amit órán vettünk azt tanulás, gyakorlás nélkül tudtam, minden dolgozatom 5ös lett, de így 10.esen belenéztem egy 11.es könyvbe, és nem tudtam mindent, pedig 6évesen már lazán csináltam a 3.os könyveket, 4.ben is 6-7.es könyv sem okozott gondot.

A lényeg, hogy mit csinálhatnék, hogy még jobban fejlesszem a matektudásom, agyam ezen részét?

2013. aug. 26. 22:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Bár közhelyesen hangozhat, egy klasszikust idézek: "Tanulni,tanulni, tanulni."

Ha tényleg szeretnél ezzel foglalkozni, oldj meg sok matekpéldát akár a szabadidődben, olvasgass utána azoknak amiket nem értesz.

Plusz ha szeretnéd a tudásod átültetni a gyakorlatba, nyugodtan kezdj el programozni valamilyen nyelven. Nekem sokat segített a strukturált gondolkodás elsajátításában, és bár soha nem voltam valami überjó matekból, amit így tanultam, könnyen megmaradt.

Keress valakit (akár infótanárodat), aki esetleg tud segíteni elindulni ezen a téren. :)

Remélem, segítettem valamennyit!

2013. aug. 26. 22:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Annyit fűznék még hozzá, hogy ezzel az agyad általános gondolkodási tevékenységeit is hatékonyabbá teheted, nem csak a matematikai részét.

Szóval azt javaslom, vágj bele bátran!

2013. aug. 26. 22:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a c++-al való programozás jó lenne kezdésnek?
2013. aug. 26. 23:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tökéletes, bár lehet, hogy először kicsit nehéznek fogod találni, mert nem "adja magát olyan könnyen", mint sok más nyelv. Néhol igen-igen meg kell vele szenvedni, de megéri!

Nagyon sokféle téren alkalmazható programozási nyelv, és hatalmas programozótábort találsz a netes fórumokon, akikhez segítségért fordulhatsz, ha esetleg elakadnál valamivel.

Nem is beszélve a rengeteg anyagról, leírásról, példaprogramokról... szóval hajrá! :)

Ha esetleg tudok - bár már van egy pár éve, hogy utoljára programoztam, és akkor is csak hobbi szinten - szívesen segítek még, ha kérdésed lenne. :)

2013. aug. 27. 01:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen :)
2013. aug. 27. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!