Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a hangomat...

Miért van az, hogy a hangomat teljesen másként hallják a többiek, mint ahogy én hallom?

Figyelt kérdés
2013. aug. 26. 13:10
1 2 3
 1/21 Wadmalac ***** válasza:
93%
Mert a fejed csontjai, szövetei viszik a füledbe azokat a zöngéket is, amit a levegő nem. Saját magadnak szélesebb spektrum szól és egyes összetevői erősebben hallatszanak, a folyékony és szilárd anyagok (mert valami ilyesmikből vagyunk) jobban viszik a hangot, mint a levegő.
2013. aug. 26. 13:13
 2/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! :)
2013. aug. 26. 13:17
 3/21 anonim ***** válasza:
82%

Jajj... De utálom a hangomat! Mármint felvételről visszahallgatni. Egész más, mint amit a fejemben hallok.

Amit a fejemben hallok, az jobb, érthetőbb, határozottabb, mélyebb. Felvételről meg egy nyávogó kisegér hallatszik. Rémes. Más is a fejében hallottat hallja mélyebbnek???

2013. aug. 26. 13:51
 4/21 Wadmalac ***** válasza:
74%
Gondolom mindenki. Te is, én is, az kettőből kettő. :D
2013. aug. 26. 13:53
 5/21 anonim ***** válasza:
71%
Már három. Kívülről olyan a hangom, mint egy kötözködő gyökérnek :D
2013. aug. 26. 14:40
 6/21 anonim ***** válasza:
65%

Nekem nincs sok különbség a hangmagasságok között.

Eleinte én is nagyon utáltam visszahallgatni a saját hangomat, de már aránylag megszoktam. :D

2013. aug. 26. 15:34
 7/21 Wadmalac ***** válasza:
53%
Én majd akkor nyugszom meg, ha más is megszokja a hangom. :D
2013. aug. 26. 15:36
 8/21 anonim ***** válasza:
33%

Akkor máris megnyugodhatsz szerintem, mert másoknak az a természetes, hiszen ők mindig úgy hallják.

De lehet, hogy valami másra gondoltál, nem? Csak mert jócskán gyakorlatiasabb szoktál lenni... :P

2013. aug. 26. 16:05
 9/21 anonim ***** válasza:
89%

A csontvezetés miatt általában mélyebbnek hallatszik belülről, mint kívülről. Berta lehet, hogy túl sokat hallgatta a saját hangját, azért nem vesz már észre jelentős különbséget (de az is lehet, hogy valóban nincs, írásban valahogy nem jön át a hang).

Egyébként én is mélyebbnek hallom a saját hangomat, idegesítően cincogok a világba. De ha felvételről hallgatod vissza magad, lehet más is a hangmagasság növekedésének a hátterében: tudod, hogy vesznek, és izgulsz. Ettől is nő a hangmagasság. (Én életem első "majd visszahallgatom" felvételén olyan falzettet produkáltam, hogy a testvéreim megesküdtek, hogy ennél sokkal mélyebb a hangom a valóságban. Iszonyú volt hallani.)

2013. aug. 26. 21:37
 10/21 Wadmalac ***** válasza:
88%
Mondjuk megasztár karrier. :DDDDDD
2013. aug. 27. 07:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!