Miért fogtan egy kis sót felhevitetem hogy nátriumot és klórt kapjak de ere nem szétbomlot hanem elkezdet patogni?
Most már én sem értem. Kitépett valaki pár lapot a kémia könyvedből?
Ha pl. hegesztőtrafó, és grafitelektróda segítségével ionizálsz egy kis konyhasót, kapsz néhány tized gramm Na gőzt, és klórgázt. Hatalmas energiát fektetsz be, és nem tudod a termékeket hasznosítani.
Már próbáltalak rávezetni a reakciótermékek elválasztásának problémájára.
Ha mondjuk olvadék, vagy diafragmás elektrolízist csinálsz, mit kezdesz a klórral? A klórral együtt egy jó kis tüdővizenyőt is kaphatsz ( többnyire halálos ) , ha valahogy föl nem fogod a klórgázt.
A Downs elektrolizáló celláról már írtam a belinkelt kérdésen megtalálod.
A nátrium előállítás 2 ősi módját lerajzoltam. Kell hozzá kerámiacső, 2 - 3 m vascső, olaj, szén, nátrium-hidroxid, vagy nátrium-karbonát.
A karbonátos keveréket fehér izzásig kell hevíteni, A hidroxidos alacsonyabb hőmérsékleten is működik. A kerámiacsőbe a keverék fölé még egy kis plusz szénport is kell tenni.
A nátriumot petróleum alatt szokás tartani, de itt valami jóval nehezebb olaj kell. A petróleumnak nagyon melege lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!