Megijedtem. Ez mi lehetett?
Van egy takaró huzatom, ami nem teljesen műszálas, de az is van benne jócskán. Az előbb azzal takaróztam, de mivel nem voltam fáradt, nem találtam a helyemet, ezért fészkelődtem és forgolódtam. Egyszer kicsit felemeltem egy részen pár mm-re az anyagot, és azt vettem észre, hogy... világít, de komolyan. Majdnem úgy, mintha ott felejtettem volna a telefonomat, csak kevésbé fényesen. Ezt először csak alig egy mp-ig láttam, mert gyorsan elengedtem a takarót, aztán döbbentemben megint ugyanúgy fölemeltem. De ahogy megláttam ugyanazt úgy megijedtem, hogy le is rútam magamról a takarót, és felkapcsoltam a villanyt.
Először arra gondoltam, hogy feltöltődött a sok forgolódástól, és ahhoz van köze, aztán bogárra tippeltem, végül pedig arra, hogy megőrültem (:D). Szerintetek mitől volt és mi volt az? 15/L
Rávilágított valami.
Vagy már az alvás határán voltál, és "odaképzelted". MEgesik, ettől még nem vagy őrült.
Ahhoz, hogy a takaróban lévő szálak világítani kezdjenek, akkora elektromos feszültség kell, hogy a kérdező már bőven halott lenne. A takaró műszálas, és pamut szálai akkor kezdenek világítani, amikor már izzanak, azok nem félvezetők, tehát nem fognak LED-ként fényt leadni. Ha meg már izzik, akkor azt észrevette volna a kérdező...
Manapság tényleg nem divat odafigyelni fizikán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!