Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi vagy ki lehetett vagy...

Mi vagy ki lehetett vagy lehet a Szent Grál ?

Figyelt kérdés
2013. júl. 27. 08:10
1 2
 1/11 anonim válasza:
Egy kupa, amiböl ittak, még a régebbi korokban.
2013. júl. 27. 08:17
 2/11 A kérdező kommentje:
de akkor mik azok a feltételezések hogy a Szent Grál Jézus örököse és azért olyan v alakú mert az a v alak a nők szimbóluma
2013. júl. 27. 08:19
 3/11 anonim válasza:
Jézus örököse egy kupa?
2013. júl. 27. 08:26
 4/11 A kérdező kommentje:
a kupa egy Nő is lehet mert a v alak a nők szimbóluma volt (a v alak amit a Szent Grál ábrázol)
2013. júl. 27. 08:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

"A Szent Grál egy közismert középkori legenda, az Artúr mondakör egyik legfontosabb része. Hogy mi is a Grál, azt nem egyszerű meghatározni. A Brockhaus-Enzyklopädie szerint az Artúr- és Parzival-mondakörhöz kapcsolható középkori költemények titokzatos, szent tárgya, ami a birtoklójának földi és égi szerencsét (és boldogságot) kölcsönöz. A Grált csak a kiválasztott személy találhatja meg, ám sosem mutatkozik meg olyan formában, hogy származása és formája pontosan meghatározható legyen. Chrétien de Troyes-nál és Robert de Boronnál egy edény, amibe Arimathiai József felfogta Jézus vérét. "

Mindenki másnak véli.

" Mert én az Úrtól vettem, a mit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret, És hálákat adván, megtörte és ezt monda: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlatosképen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E pohár amaz új testamentom az én vérem által; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre. Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, a míg eljövend."

Így értheted miért a kehely a Szent Grál. Jézus vére van benne, amely értetünk adatott. Aki pedig ezt issza, és Jézus testét magához veszi, az az örök életet nyeri.

Talán ez a leglogikusabb válasz a vallási szempontból.

Maradjunk annyiban hogy ez egy legenda.

Ui: ha hülyeséget írtam javítsatok ki.

2013. júl. 27. 09:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Kérdezö! A DaB Vinci kód jò könyv, de azzal kezdödik, hogy kitaláció :) ebböl adódóan, a tegnap a Tv2-n leadott filmváltozatának sincs sok valôságalalpja ;)
2013. júl. 27. 10:00
 7/11 anonim ***** válasza:
A Da Vinci-kód könyvben sokkal jobb! ;) Tegnap a Sir Isaac Newton sírjánál játszódó jelenetnél elaludtam. :D Amúgy meg Érdekes elgondolkodni ezen a sok szimbólumos dolgon. Ha érdekel az ilyen, akkor Olvass Dan Brown könyveket. Zseniális író. Többek közt a Da Vinci-kód szerzője is :)
2013. júl. 27. 10:21
 8/11 A kérdező kommentje:
de azt olvastam hogy amikor keresztre feszítették Jézust Mária Magdolna terhes volt (ami egyesek szerint az ő és Jézus gyereke) szóval egy ember is lehet a Szent Grál ha Jézus vére csörgedezik benne
2013. júl. 27. 13:32
 9/11 anonim ***** válasza:
ezt a Da vinci kódban olvastad :) Kitaláció az egész regény ;)
2013. júl. 27. 13:41
 10/11 anonim válasza:
A Szent Grál Mária Magdolna is lehetett.
2013. aug. 13. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!