Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A szilárd hajtóanyaggal...

Tamas2000 kérdése:

A szilárd hajtóanyaggal hajtott rakéták sebesége gyorsul mig van sok üzemanyag?

Figyelt kérdés

2013. júl. 23. 07:32
1 2
 11/15 Wadmalac ***** válasza:

Nem érted.

Itt az igen-nem válasz kevés.

Rengeteg alapismereted hiányzik. Azt mind meg kell tanulnod, értened és akkor fel sem kell tenned ezeket a kérdéseket.

Ha tényleg ennyire érdekel a téma, ne itt próbáld megtanulni.

Ha csak ilyen kérdésekkel akarod megoldani és lusta vagy az ehhez szükséges tudásanyagot magadévá tenni, kár is foglalkoznod vele.

Egyébként a folyékony hajtóanyagos rakéta nem spray palack. A kiáramló gáz mennyisége állandónak tekinthető, ahol már kifogyás miatt jelentősen csökkenne, ott már ledobják a rakétafokozatot.

A plazmahajtómű ugyanez, csak még plazmahőmérséklet révén növelik a kiáramlási sebességet.

2013. júl. 24. 09:34
 12/15 A kérdező kommentje:
A spray az csak egy elmélet, akkor mutas olyan oldalt vagy mond el azt a tudományos imeretet eről a dologról előre is kösz.
2013. júl. 24. 12:22
 13/15 anonim ***** válasza:
Ne írj többet légyszi!!! A helyesírásod kritikán aluli, a fizikai ismereteid meg nullák. Elég már... Ne kínozz minket.
2013. júl. 29. 18:00
 14/15 anonim ***** válasza:

Én is kutattam ezt a kérdést és a válaszok között megtaláltam.

A hajtóanyag az én elméletem szerint lényegtelen.

Ott ahol van oxigén ott alkalmazható folyékony üzemanyag de a vákuumhatású űrben véleményem szerint nem működne.

A szilárd nem lenne rossz főleg ha valami hatására 2. típusú vagyis légnemű anyagot lehetne létrehozni belőle és kis helyen sok elférne.

Na most a víz gömbbé akar összeállni a világűrben.

A szilárd por állagban is kitöltené rendelkezésére álló összes helyet és nem menne az adagolóba, de a légnemű gáz szökni akarna így egy csap segítségével hajtó anyaggá lehetne alakítani. Főleg ha égést lehetne vagy hajtóenergiát lehetne létrehozni. Bár ebben a percben azt gondolom hogy az elméletem bukott de nem adom fel mielőtt alkalmaznám megtanulom a leckét.

Ha érdekel a téma írj privátban.

A kérdésedre a válasz:

Ameddig nem ütközik ellenállásba addig igen utána már lassul. Az ellenállás a levegő gravitáció szféra vagy világűr!

2015. dec. 25. 13:19
 15/15 A kérdező kommentje:
Kösz de mar olyan régi a kérdésem. Hogy már az idő során rájöttem a válaszra. De azért kösz.
2015. dec. 25. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!