Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A szilárd hajtóanyaggal...

Tamas2000 kérdése:

A szilárd hajtóanyaggal hajtott rakéták sebesége gyorsul mig van sok üzemanyag?

Figyelt kérdés

2013. júl. 23. 07:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mivan?!
2013. júl. 23. 09:19
 2/15 anonim ***** válasza:
Gondolom a kérdés az, hogy alighanem az űrben van e végsebessége a szilárd hajtóanyagú rakétáknak.
2013. júl. 23. 09:22
 3/15 Wadmalac ***** válasza:
Igen. De ez a folyékony hajtóanyagúakra is igaz. Az üzemanyag elégetési ideje alatt a tolóerő körülbelül állandó, ez egy állandó gyorsulási értéket adna (leszámítva a növekvő légellenállást, ami persze felfelé, a ritkább levegőben majd csökken is), de az elégetett hajtóanyag miatt egyre könnyebb rakéta ugyanarra a tolóerőre egyre nagyobb gyorsulást produkál. Paraszti nyelven gyorsulva gyorsul. :)
2013. júl. 23. 10:03
 4/15 A kérdező kommentje:
kösz
2013. júl. 23. 13:01
 5/15 A kérdező kommentje:
a plazma hajtóműnél is igaz ha folyamatosan tudjuk adagolni az üzemanyagot
2013. júl. 23. 18:43
 6/15 A kérdező kommentje:
És medig növelkedik a sebeség vagy folyamatosan nő adig amedig el nem fogy, és a folyékonynál ha kevesebb folyékony üzemanyagot pumpálunk a motorba akkor az egyik pontnál megáll a sebesége pl. perceként 10l megy a motrba akkor folyamatosan nő a sebesége adig amedig el nem fogy de ha perceként 2l pumpálunk a motorba akkor egy pontnál megáll a sebesége?
2013. júl. 23. 18:51
 7/15 anonim ***** válasza:
Tanulj meg te is helyesen írni... Döbbenet.
2013. júl. 24. 01:28
 8/15 A kérdező kommentje:
mindenki ezzel van tudom na hogy rosz de én csak a választ akkarom
2013. júl. 24. 07:52
 9/15 Wadmalac ***** válasza:

#6:

Ez nem így megy.

Egy függőlegesen felszálló rakétának a gravitációt kell legyőznie. Erre elég lenne, ha a tolóerő épp nagyobb a súlyánál, így akármilyen lassan is felemelkedhetne. Csak akkor a világ minden hajtóanyaga sem lenne elég. Meg függőlesges felszállással a geostacionárius pályáig el kellene menni, hogy ne essen vissza, ha leáll a hajtómű.

Gazdaságosabb módszer, ha nagyon rövid idő alatt érek el nagyon nagy sebességet, méghozzá a szökési sebességet és nem is függőleges felszállással, hanem a körpályára hajló pályán, ahol már saját elnyert sebessége pályán fogja tartani.

Innentől nem egyenes pályáról beszélünk, semmiképpen nem egyenletes sebességgel.

Ilyen helyzetben a kérdésre nincs válasz, mert a kérdés rossz.

Nagyon sokat kellene még utánaolvasnod.

Csak apró példák:

[link]

[link]

[link]

Ez egy nagyon jó könyv a témáról:

[link]

2013. júl. 24. 08:05
 10/15 A kérdező kommentje:

Kösz de én ezt akarom tudni.

1. A szilárd hajtóanyaggal hajtott rakéták sebesége adig nő amedig el nem fogy az üzemanyag?

2. A folyékonyan hajtott rakéták sebsége alandóan nő? Képzeljünk egy aeroszolos palacot aból benzin jön 10l/p van egy sebesége de nem tudom menyi másodjára 2l/p akkor kisebb lesz az ereje ezért szerintem a folyékonyan hajtott rakéták sebesége nem nő.

3. A plazma rakéta sebesége nő?

2013. júl. 24. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!