Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem tudjuk elfogadni a...

Miért nem tudjuk elfogadni a halált?

Figyelt kérdés
Ez az élet rendje ,miért nem tudjuk soha feldolgozni,és miért rettegünk tőle,?
2008. jún. 24. 17:12
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Egy egeszseges ember normalis, hogy nem tudja elfogadni, hiszen az eletoszton bennunk van erosen.

Tavaly egy baratnom meghalt. Alig volt 9 honapja a diagnozistol, miszerint mellrakja van a vegig...

Nekem szornyu volt latni egy fiatal anyat aki konyorog, hogy vegyek le a mellet...de nem csak nyomtak neki a chemot...hogy bizott az orvosokban akik nem vettek komolyan, hogy a melle haromszorosara nott mondvan szoptatja az akkor 6-7 honapos kislanyat....

Eleinte felt, sirt, rettegett a halaltol es elni akart.

Ahogy az ido telt ugy kezdte feladni mi pedig tehetetlenul neztuk ahogy tonkrevagja ot a chemo, ahogy kihullik a gyonyoru hosszu haja, hogy szurkul az arca stb...

Mielott meghalt 2 hettel elotte talalkoztunk. Hirtelen gondolattol vezerelve felmentem hozza a baratnom kisfiaval akit o is ismert...

Alig volt ereje es bele volt nyugodva az elmulasba. Elvesztette az elni akarast. Tudta, hogy kozel van a vege az eletenek.

Masfel het mulva az orvosok rajottek nincs ertelme kinozni ot a chemo-val es csak a fajdalomcsillapitasra koncentralnak ... 2 nap mulva csenben elment.

Egy szereto ferj egy 5 eves es egy majdnem masfel eves gyermek maradt arvan.

Azok akik tudjak kozel a veg, mar nem felnek, hanem csendben belenyugodva varjak az elmulast.

A nagyapam is igy volt iden pontosan 20 evvel ezelott.

2008. jún. 24. 17:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindannyian élni akarunk. De vannak olyan kultúrák, ahol nem félnek, ez a félelem csak nagyon a "modern" kultúrákra érvényes szerintem. Az élet egy nagy feladata, hogy megbékéljünk, hogy meghalunk. Szerintem azzal könnyebb megbékélni és elfogadni, hogy mi halunk meg, minthogy valaki más, akit szeretünk, meghal. Azért rettegünk, mert nem tudjuk, mi az, illetve tudjuk, csak már "elfelejtettük". Rettegünk, hogy fájni fog, hogy valami véget ér, hogy fájdalmat okozunk. Szerintem nézz utána különböző kultúrákban hogyan állnak ehhez a kérdéshez! Pl tao, hinduizmus, buddhizmus, japánban, stb.
2008. jún. 24. 18:23
 3/6 A kérdező kommentje:
Én félek attól hogy mi lesz azután,és egyáltalán amikor az utolsó lélegzetet veszem,mit fogok érezni.És mi lenne a gyermekemmel,akik szeretnek mekkora fájdalom lenne nekik.Rettegek attól is hogy én veszítek el valakit.Az első válaszoló története nagyon szomorú.És ha belegondolunk velünk is megtörténhet bármikor.A kisgyerekei akik végigélték az édesanyjuk halálát,sose fogják kiheverni teljesen.Az élet igazságtalan.
2008. jún. 25. 17:17
 4/6 anonim ***** válasza:
68%

miért ne tudnánk elfogadni?

mindenki tudja, hogy egyszer meg fog halni - (v.ö.: "az élet olyan betegsaég, amelyből még senkinek sem sikerült kigyógyulni")

az élet és a halál egymástól elválaszthatatlan.

2008. jún. 29. 23:15
 5/6 anonim válasza:
100%
Éppen ezért amit te írtál . mert senki nem tudja hogy az után mi következik , az emberek meg szeretik a biztosat és szeretik tudni hogy minden rendben lesz és ott is jo lessz nekük , vagy jobb mint itt . de mivel ezt senki nem tudja ezért félnek hogy mi van ha nem .
2008. júl. 2. 13:45
 6/6 anonim válasza:
Valahol olvastam: Az élet egy szexuális úton terjedő halálos betegség!
2015. okt. 31. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!