Kutatók mért nem kutatják a halált?
Honnan vetted te, hogy nem kutatják?
Persze, hogy kutatják! Nem is kevesen.
Nekem egyszer egy volt tanárom azt mondta, hogy egy haldoklót rátettek egy mérlegre, és mikor meghalt, néhány grammal könnyebb lett, és az a lelke volt.
Hát, én hiszek Istenben, a lélek létezésében, és hasonlókban, de az azért nekem is sok volt. Még ha tényleg van is lélek, akkor sem mérhető (persze ez magánvélemény).
És hiába kutatnak akármit ezzel a témával kapcsolatban, még ha a világ összes tudósa is egyetértene abban, hogy a halál után semmi sem történik, akkor sem tudhatnád biztosan, mert onnan még senki nem jött vissza (persze van aki ezt állítja magáról, de az most mindegy). Személyes tapasztalat nélkül pedig fölösleges bármiféle következtetést levonni, csak mert "a kutatások ezt igazolják"....
Sok mindent nem vernek nagy dobra. Persze sokan gondolják úgy, hogy nincs mit rajta kutatni, mert ami bizonyíték volna, az nem mérhető.
Ettől függetlenül kutatják a témát.
A tudomány nem "hisz" semmiben. Hinni a templomba kell, a tudomány tényeken alapszik.
És rengeteget kutatták és kutatják manapság is a halált, mint fizikai állapotot, a sejthalált (ugyanis a sejtek nem halnak meg abban a pillanatban és értelemben, mint a tudat, stb.)
Csak a lélek nevű hülyeséggel nem sokat foglalkoznak, mert a lélek alapja vallás. Az emberi tudat mögött az agy működését kell vizsgálni. És akkor halott az ember ha az agyműködés leáll.
Esetleg nézd meg ezt a hozzászólásomat (2011.04.10, 21:05):
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!