Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha nem haltak volna ki a...

Ha nem haltak volna ki a dinoszauruszok akkor belőlük is értelmes lények fejlődtek volna ki, mint mi emberek? Vagy értelmesebbek?

Figyelt kérdés
2009. okt. 15. 19:41
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
75%

Előző:

Lehet, hogy én vaygok szemellenzős, de abból indulok ki, amiről már tudjuk, hogy bizonyosan létezik. A telepátiáról, a teleportálásról, meg az efféle dolgokról nem tudjuk, hogy léteznek-e, mindenesetre eddig senki sem igazolt ilyesmit. Azt viszont tudjuk, hogy az emberi társadalom, mióta létrejött mindig is építkezett, mindig is átalakított és mindig is szennyezett.

Szerintem amikor értelmes lényekről beszélünk, akkor definícó szerint technológiailag fejlett (vagy fejlődni képes), nem pedig mágikus-misztikus lényekre gondolunk. Úgyhogy akkor most tisztázom, hogy a fentebbi érveimet (szennyezés, építkezés, stb) tekintsük a technológiai fejlődés kísérő jegyeinek. Remélem, nem vitatod, hogy ez mindenképp velejárója a hozzánk hasonló fejlődési pályának, és mindenképp megelőzi az űrbe való kijutást. Vagyis a technológiailag fejlett, űrhajó építő dínók létezését szerintem gyakorlatilag kizárhatjuk.

Namost a különböző telepátia meg hasonlók azok ma a csoda meg a varázslat kategóriába tartoznak, főleg hogyha nem technológiai eszközöket használtak, hanem valamilyen tanult misztikus erőt. (Merpedig a technológiát kizártuk az előbb.) Szerintem tudományos vitát folytatni arról, hogy tudtak-e a dinoszauruszok teleportálni, voltak-e varázsdínók és hogy ezek elvarázsolták-e magukat egy másik világba (miközben technológiai fejlődést nem hajtottak végre), elég értelmetlen volna. Ha ebben hiszel, akkor higgyél benne, mit bánom én. Valaki meg abban hisz, hogy mindenkinek a feje fölött láthatatlan viziló lebeg, annak is kb ugyanennyi értelme van.

2009. okt. 16. 14:15
 22/31 anonim ***** válasza:
29%

Nemtudom honnan szedtétek most ezt a teleportálós dinoszauruszt de nem elképzelhetetlen. Attól hogy mi emberek mesterséges barlangokat hozunk létre (ház) akkor már más fajoknál is így kellett lennie? Mivan ha a dínók nem kihaltak hanem annyira fejletté vát az agyuk hogy egyenesen egy másik bolygóra teleportálták magukat.

Mindenféle segédeszköz nélkül. Nekünk eszközök kellenek a repüléshez a madaraknak nem.

2009. okt. 16. 18:27
 23/31 anonim ***** válasza:
82%
Teleportálták magukat és most arra várnak hogy visszatérhessenek és átvegyék a hatalmat
2009. okt. 16. 18:58
 24/31 anonim ***** válasza:
84%

11-12-es, 10:54-es vagyok.

Ne szidjál, kérlek, nem haragszom én Rád, és nem is vagyok rossz ember.:) Csak tetszett, ahogy a teleportáláshoz a kifejlődést kifejezést alkalmaztad, mint ahogy a tulajdonságokra és a magatartásformákra szokták.:) Tudom kicsit gonosz voltam, és ezért elnézést kérek! De tetszett!:)

Abban például egyet is érthetünk, hogy ha intelligens létformáról beszélünk, akkor többnyire a sajátunkhoz hasonlóra gondolunk, ami nem biztos, hogy helyes. Pl. amikor intelligenciáról beszélünk az élőlények világában, akarva akaratlan a delfinekre és a fejlábúak bizonyos szűk csoportjára gondolok, mert annyira komplex kommunikációs rendszerük van, hogy a tudósok minél többet kutatják őket, annál inkább leesik az álluk. Ha belegondolok, hogy egy olyan szelekciós kényszer hatása alá kerülnének, ami még jobban kiemelné az intelligenciájukat, a kommunikációt és az együttműködési hajlamot, néhány millió év múlva, igen, akár fejlett, intelligens lényeket is el tudnék képzelni a helyükbe, delfin és polip módra. Tehát én sem kötöm feltétlenül a civilizáció fogalmát a környezet maradandó megváltoztatásához.

Csak a teleportálás, na.. Az állatvilág változatossága adott némi ízelítőt a természet leleményességéről, láttunk már fülével látó repülő emlőst, forráspont közeli forró vízben élő és vulkanikus gázokkal táplálkozó lényeket, saját színét LCD-kijelzőt megszégyenítő hatékonysággal változtató fejlábúakat, követ evő baktériumot, belső iránytűt, elektromos érzékelőt, sőt lámpát is! De hogy egy állat az atomjait önszántából eltüntesse, majd nem messze újból előteremtse, ehhez tényleg nincs elég fantáziám.:))

Az szerintem is már varázslat kategória.:)

2009. okt. 16. 23:42
 25/31 anonim válasza:
100%
ők az erő és a termet vonalon fejlődtek, nem agyilag, szóval nemhiszem. :D
2010. febr. 8. 13:46
 26/31 amanojaku ***** válasza:
16%
persze! nem hallottál még a lacerta interjúról?
2010. dec. 27. 12:27
 27/31 anonim válasza:

szerintem nem attól függ egy intelligens faj kialakulása, hogy felegyenesedik, és a kezeit tudja használni, mert ennyiből a majmok miért nem lettek okosabbak? (orángután, csimpánz, gorilla) Én inkább annak tudom tulajdonítani azt, hogy ilyen nagy agyunk lett, hogy az emberi evolúciós ágnak mindig alkalmazkodnia kellett, és mindig újabb és újabb eszközöket hozott létre a vadászathoz. Ahhoz meg fantázia kellett, és így az évmilliók meghozták a gyümölcsét: megnövekedett az agyunk térfogata, és ennek következtében jobban öntudatra ébredtünk, felemelkedtünk az állatvilágból. Azt nem mondom, hogy nincs köze a két kezünk használata a fejlődésünkhöz, mert a két kezünkkel hoztuk létre a kezdetleges szerszámainkat. De én még mindig amellett vagyok, hogy akár 4 lábon járó lény is lehet okosabb hozzánk képest(sőőt), de ez az evolúciótól függ. "Mindig az erősebb és az okosabb marad életben" Ez a természetes kiválasztódás hozott minket létre, és ki tudja, ha esetleg az emberek eltünnének a Földről, én biztos vagyok benne, hogy az állatvilágból ki tud fejlődni egy másik intelligens faj.

De hogy a kérdezőnek is meglegyen a válasza, nem hinném, hogy a dinók között intelligens fajok létrejöttek volna, mert az tény, hogy volt idejük és óriásokká fejlődtek a sok oxigén miatt, ahhoz képest elég kezdetlegesek voltak. A gerinces emlősök ezzel szemben a dns felépítésük miatt sokkal változatosabb és fejlődőképesebbek voltak. A szaporodásuk sokkal változatosabb volt, és a génmutáció miatt mindig megjelentek sokkal életképesebb emlősök a szauruszok kipusztulása után.

Bár hogy pár érdekességet is leírjak ide, van pár olyan hír, hogy Amerikában és pár országban a Földön több szénbányában a robbantások után előkerültek olyan arany nyakláncok és bonyolultabb szerszámok, amik ember eredetűek és mindezt tetőzve, 200-400 millió éves rétegben voltak ezek bekövesedve. De erről a kormányok nem számolnak be, nehogy véletlenül is megtudjuk az igazat. Sőt előkerült olyan kőtábla, amibe bele volt faragva, amin emberek dinoszauruszokat vadásznak vagy éppenséggel azokkal játszanak, ezt nem tudták a kutatók megállapítani.

További szép napot mindenkinek!

2012. jan. 23. 15:29
 28/31 anonim válasza:
utolsó: ezeket az információkat honnan szedted?
2012. máj. 6. 22:27
 29/31 anonim válasza:

Ezekről én is olvastam. Ezek az úgy nevezett icai kövek. A google-ba beírod sok érdekes dolgot kiad.

Én sem vagyok az a típusú ember aki elzárja magát az extrém dolgoktól. :) Sőt, érdekelnek is a hasonló gondolatvételű témák. Szerintem amit nem tudunk még nem az jelenti, hogy boszorkányság, tündérmese vagy varázslat. Egyszerűen a tudomány nem talált rá választ, ahogy régen a föld lapos volt. És a többi. Ha viccelődni karnék azt mondanám, hogy egy idegen faj is evakuálhatta a dinókat egy más planétára, úgynevezett szuper földre (másik nagy kedvenc témám) látva, hogy jön az apokaliptikus kisbolygó becsapódás. Most gondolom erre jön az a válasz, hogy ha olyan fejlett az idegen faj miért nem a meteort lőtte ki. :) Erre meg azt mondom, hogy lehet pont ők terelték a meteort a Föld pályájára, mint ahogy ez már megtörtént a perm-triász kihalásnál is, mert a kísérletük, hogy idegen dns-el oltsák be az adott bolygót (jelen esetben a Föld) kudarcnak tűnt és nem tetszett, hogy ne tudtak 250 millió év alatt sem intelligens lényekké válni. Most rajtunk a sor és ha mi sem kellünk, jön a kisbolygó. :) Sok minden lehet, a dolgok nem zárják ki egymást, már pusztán a kitalálásuk sem, mert minden ebben az univerzumban van.

2014. dec. 27. 16:39
 30/31 anonim válasza:

Jah és még valami ha a földön akarunk maradni. :)

[link]

2014. dec. 27. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!