Mit tegyek? Ez pár hét után elmúlik?
Dehogy nevetünk ki, ahhoz képest, hogy 11 éves vagy, sokkal normálisabban fogalmazol, és jobb helyesírással gépelsz, mint a kétszer ilyen idősek nagy része.
Ha jól értem, akkor az a baj, hogy a szüleid kevesebbet tudnak veled foglalkozni. Esetleg olyat lehet csinálni, hogy délután, amikor a szüleid még dolgoznak, akkor te bent maradsz a suliban és egy napközis tanítóval vagy az osztálytársaiddal gyakorolsz, hátha az segít pótolni a kiesett időt?
Az osztálytársakkal tanulni azért is lehet jó ötlet, mert amit elmagyaráz az ember, azt jobban meg is érti. Lesznek olyan dolgok, amiket te tudsz jobban, és neked kell elmagyarázni, meg olyanok, amiket a többiek magyaráznak el neked.
A szüleid haragja és bánata pedig szerintem pár héten belül nagyon sokat enyhül. Persze teljesen elmúlni csak akkor fog, ha sikerül majd újra jól teljesítened. Ez is sokkal könnyebb lesz egy fél év múlva, ha már megszoktad az új körülményeket. Ne aggódj, csak igyekezz!
Például már nyáron is bepótolgathatsz részeket azokból a tárgyakból, amik csak hármasra mentek, hogy tudj építkezni a továbbiakban…
Ha 11 éves a kérdező, akkor vagy most volt 5.-es, vagy jövőre lesz az. Felső tagozatban pedig nincs napközi, csak tanulószoba; én azt nem igazán javasolnám, bár talán egy próbát megér. (Iskolája válogatja, de amennyire én tudom, tanulószobára jellemzően több osztályból maradnak délutánra a gyengébb képességű vagy egyéb problémás gyerekek, tehát nem biztos, hogy a nyugodt tanulás feltételei adottak. Az éppen ügyeletes tanárok meg vagy tudnak segíteni, vagy nem.)
Az együtt tanulás viszont tényleg jó lehet, otthon vagy a másik félnél, persze ha nem mással töltik az időt.
Kérdező, én csak azt nem értem, hogy a szüleid miért csak most borultak ki. Év közben is láthatták a jegyeidet, így tudhatták, hogy mi várható. Ha időben megtették volna a megfelelő lépéseket (korrepetítor, magántanár), akkor megelőzhették volna a hármasokat. Meg azért akármennyire is dolgoznak, szakíthattak volna egy kis időt minden nap arra, hogy segítsenek neked, ez nem egy félnapos program... Szóval én úgy látom, ők is ludasak a dologban, tehát nincs okuk és joguk "kiborulni". Persze ha mégis így áll a helyzet, akkor ezt ők valószínűleg úgysem fogják megérteni, hiába is magyaráznád nekik.
Mondd csak el, ha már eddig nem szóltál.
Jövőre pedig szólj rá azokra, akik piszkálnak. És ha nem hagyják abba, jelezd a tanárnak. Elvileg neki magától is észre kellene vennie, és rászólnia azokra, akik nem maradnak csöndben dolgozatíráskor.
Egyetlen kettes pedig nem rontja le a négyesedet, ha van elég jó jegyed (négyes-ötös).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!