Miért van az hogy alvás közben?
Végre egy érdekes/érdemes kérdés. :)
Nekem is volt ilyen. Én egyszer azt álmodtam, hogy megyek bicajjal az utcán, s nekiérek a kerítéshez. S arra ébredtem, hogy ösztönösen jobbra fordultam.
Vagy volt olyan is, hogy álmomban valahonnan épp leesni készültem, s arra ébredtem, hogy ellöktem magam a faltól (ugyanis falhoz van tolva az ágyam).
Az álmok közben az agyad kiadja mindazt a parancsot, ami a mozgáshoz szükséges. Azért nem csinálod végig az összes mozgást, mert ilyenkor a kimenő idegek blokkolva vannak. Ha ez a blokkolás nem tökéletes (pl. elelváskor, ébredéskor) - akkor mozdulhatsz meg.
Ha egyáltalán nem működik - abból lesz az alvajárás. Alvajárók néha 100%-ig képesek mozogni (autót vezetni, beszélni vagy bármi mást megcsinálni, amihez nem kell nézni).
Nekem meg olyan volt, hogy mentem valahol, és beleléptem egy gödörbe, és felébredem arra, hogy a lábam, amivel beleléptem a gödörbe, összerándult.
Meg táborban tetőtéri szobában voltunk, ahol a plafon nem teljesen egyenes, hanem elég nagy az esése.
Álmomban valami után nyúltam/kaptam, és bevertem a kezem a plafonba. Hirtelen azt se tudtam, hogy mi van.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!