Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért van az hogy alvás közben?

Miért van az hogy alvás közben?

Figyelt kérdés
Miért van az hogy alvás közbe vagy elötte ha valamiről álmodok (vagy már nagyon álomba merülök) akkor néha ugy veszem mintha ott lennék. pl. ha egy köves uton megyek álmomba és félrelépek akkor azt valóságba is ugyanugy csinálom a reakciót vagyis hogy kibicsaklik a lábam vagyis valami ilyesmi... remélem érthetőén lmondtam
2009. okt. 10. 14:40
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%

Végre egy érdekes/érdemes kérdés. :)

Nekem is volt ilyen. Én egyszer azt álmodtam, hogy megyek bicajjal az utcán, s nekiérek a kerítéshez. S arra ébredtem, hogy ösztönösen jobbra fordultam.

Vagy volt olyan is, hogy álmomban valahonnan épp leesni készültem, s arra ébredtem, hogy ellöktem magam a faltól (ugyanis falhoz van tolva az ágyam).

2009. okt. 10. 15:05
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is jártam már így, hogy azt álmodtam, hogy elesek és arra ébredtem fel, hogy a kezem kirántottam a takaró alól, hogy "csökkentsen az esés erejét".
2009. okt. 10. 15:39
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Az álmok közben az agyad kiadja mindazt a parancsot, ami a mozgáshoz szükséges. Azért nem csinálod végig az összes mozgást, mert ilyenkor a kimenő idegek blokkolva vannak. Ha ez a blokkolás nem tökéletes (pl. elelváskor, ébredéskor) - akkor mozdulhatsz meg.

Ha egyáltalán nem működik - abból lesz az alvajárás. Alvajárók néha 100%-ig képesek mozogni (autót vezetni, beszélni vagy bármi mást megcsinálni, amihez nem kell nézni).

2009. okt. 10. 15:39
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan volt, h álmomban meghalt a nagypapám, és sírva ébredtem fel :( azóta meghalt, álmodtam még vele, de akkor már nem sírtam..
2009. okt. 10. 17:25
 5/14 anonim válasza:
100%
nekem is volt már ilyen pl h álmomban elestem vagy nemtom és olyan érzést éreztem a gyomromban mint amit eséskor szoktam ilyen fura (vidámparkos gyomorforgató érzés kicsit :D ) és erre ébredtem. meg mozdulatok teszek
2009. okt. 10. 18:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg olyan volt, hogy mentem valahol, és beleléptem egy gödörbe, és felébredem arra, hogy a lábam, amivel beleléptem a gödörbe, összerándult.

Meg táborban tetőtéri szobában voltunk, ahol a plafon nem teljesen egyenes, hanem elég nagy az esése.

Álmomban valami után nyúltam/kaptam, és bevertem a kezem a plafonba. Hirtelen azt se tudtam, hogy mi van.:D

2009. okt. 10. 18:11
 7/14 A kérdező kommentje:
Aha. Kössz hogy válaszoltatok a kérdésemre.
2009. okt. 10. 18:59
 8/14 anonim válasza:
100%
Én egyszer azt álmodtam,h kiabálok valakivel,és amikor felébrdtem,ugyanúgy kiabáltam,mint álmomban.
2009. okt. 10. 19:06
 9/14 A kérdező kommentje:
:D iylen nekem is volt :D
2009. okt. 11. 14:27
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én félálomba ha elesek/leesek valahonnan mindig összerándulok és felébredek :D
2009. okt. 14. 02:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!