Miért nem érdekel a holdon lévő nagy mennyiséű helium 3? Mikor nagyon jó energia forrás.
Figyelt kérdés
2013. máj. 31. 23:12
11/17 anonim válasza:
Mi az a hélium 3 , amiről agyaltok?
12/17 Wadmalac válasza:
He izotóp, 1 db neutronnal az atommagban, vagyis 3 a tömegszáma.
A "sima" (2-es tömegszámú) héliumnál jóval alacsonyabb a fúziós gyújtási hőmérséklete, ezért gazdaságos üzemanyag lenne fúzióhoz.
Csak itt a Földön gyakorlatilag nincs.
13/17 anonim válasza:
Köszi szépen, bevallom, én azt hittem, a normál héliumban is van neutron.
Másrészről azonban úgy tudom, a fúziós erőmű megvalósításának nem a "gyújtási" hőmérséklet elérése a legnagyobb problémája, hanem egy csomó más technikai jellegű gond van vele, amit még nem tudtak leküzdent.
14/17 Wadmalac válasza:
Igen, a gyújtási hőmérsékleten és nyomáson kívül van ezer más baj is. De ez is lényeges.
15/17 anonim válasza:
OFF: Itt volt egy elírás, és ahogy elnézem a 15:55-ös válaszoló nem siklott el felette: a „sima” hélium az a 4-ES tömegszámú, és VAN benne 2 darab neutron atomonként. Amúgy lényegében a többi stimmel.
16/17 Wadmalac válasza:
Igen, ezt és is elnéztem, valóban a 2 neutronos a "közönséges" He. :)
17/17 anonim válasza:
Szóval a rendszáma 2-es, a tömegszáma 4.
A 15.55-ös
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!