Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Megoldható egy kb 90. 000...

Megoldható egy kb 90. 000 tonnás kőtömb szállítása 300 km-en át hegyen-völgyön kizárólag emberi-állati erővel?

Figyelt kérdés

Egy mezei középiskolai történelemkönyvben olvasom: X piramis egyes kőtömbjei, egyenként kb 90.000 tonnásak, a piramis felépítési helyétől kb. 300 km-re kerülhettek kitermelésre (mert másutt nincs hasonló kőzet a környéken), majd legyőzve a laza 300 km-t, hegyen –völgyön vitték ökrökkel, lovakkal, és rabszolgákkal. Majd a Nílushoz érve hajóra tették, és a Nílus mentén felépült a piramis.

Nemzeti Tankönyvkiadó történelemkönyv. Lektorált stb.

Tessék nekem, a bölcsésznek elmondani: egy műszaki ember hogyan oldja meg egy 90.000-es tömb hajóra emelését? Ökrökkel, emberekkel?

Meg lehet ezt nézni? Mondjuk ma rekonstruálni az esetet? Fogjunk be annyi állatot embert amennyi kell-és hajrá. Tegyük hajóra a tömböt.

Ja és a piramis kb. 200 ilyen tömbből épült fel (+ az apróbb tömbök, a maguk semmiség 10-20 tonnájukkal).

!!!!

Vajon a szerzők hülyének nézik az olvasót?

Véleményeket kérnék!

Ja és ne arra hegyezzük ki a válaszokat., hogy „ezt melyik könyvben olvastad”?

Amikor én iskolás voltam (30 éve) kb ugyanezt oktatták a piramisok építéséről. Ember erő Nílus stb.

És most a gyerekemnek 2013-ban uezta tömény baromságot adagolják?

Nem egyszerűbb lenne leírni: fogalmunk sincs hogyan épület fel az a piramis?

2013. máj. 29. 17:28
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

[link]

/doc/1x0x0x9x1x6x5x4x4/

Nemere-István-Egyiptom-titkai

2013. jún. 1. 22:00
 22/26 anonim ***** válasza:
hxtxtp://wxwxw.sxcxrxixbxd.com/doc/1x0x0x9x1x6x5x4x4/Nemere-Istvan-Egyiptom-titkai
2013. jún. 1. 22:03
 23/26 anonim ***** válasza:
49%
Azért Einstein kételkedését a newtoni mechanikában, és egy bölcsész kételkedését a fia történelemkönyvében (csak remélni tudom, hogy a fiának nem adta elő, hogy ez baromság) ne keverjük már össze. Nem mindegy, hogy tudás, vagy nem tudás miatt kételkedünk.
2013. jún. 1. 22:05
 24/26 anonim ***** válasza:
Az eredeti linket nem engedte a rendszer feltenni, ezért szúrtam be az 'x'-eket. Ezeket kitörölve elérhető az oldal.
2013. jún. 1. 22:06
 25/26 anonim ***** válasza:
Azért Einstein kételkedését a newtoni mechanikában, és egy bölcsész kételkedését a fia történelemkönyvében (csak remélni tudom, hogy a fiának nem adta elő, hogy ez baromság) ne keverjük már össze. Nem mindegy, hogy tudás, vagy nem tudás miatt kételkedünk.
2013. jún. 1. 22:08
 26/26 anonim ***** válasza:
49%

"4-5 percenként kellett egy tömböt a helyére tenni!"

Nem egy kő ment egyszerre. Ember volt, kő volt, kötél volt...

"Számomra ez több, mint elgondolkodtató..."

Úgy látszik, mégsem sikerült.

2013. jún. 1. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!