Megoldható egy kb 90. 000 tonnás kőtömb szállítása 300 km-en át hegyen-völgyön kizárólag emberi-állati erővel?
Egy mezei középiskolai történelemkönyvben olvasom: X piramis egyes kőtömbjei, egyenként kb 90.000 tonnásak, a piramis felépítési helyétől kb. 300 km-re kerülhettek kitermelésre (mert másutt nincs hasonló kőzet a környéken), majd legyőzve a laza 300 km-t, hegyen –völgyön vitték ökrökkel, lovakkal, és rabszolgákkal. Majd a Nílushoz érve hajóra tették, és a Nílus mentén felépült a piramis.
Nemzeti Tankönyvkiadó történelemkönyv. Lektorált stb.
Tessék nekem, a bölcsésznek elmondani: egy műszaki ember hogyan oldja meg egy 90.000-es tömb hajóra emelését? Ökrökkel, emberekkel?
Meg lehet ezt nézni? Mondjuk ma rekonstruálni az esetet? Fogjunk be annyi állatot embert amennyi kell-és hajrá. Tegyük hajóra a tömböt.
Ja és a piramis kb. 200 ilyen tömbből épült fel (+ az apróbb tömbök, a maguk semmiség 10-20 tonnájukkal).
!!!!
Vajon a szerzők hülyének nézik az olvasót?
Véleményeket kérnék!
Ja és ne arra hegyezzük ki a válaszokat., hogy „ezt melyik könyvben olvastad”?
Amikor én iskolás voltam (30 éve) kb ugyanezt oktatták a piramisok építéséről. Ember erő Nílus stb.
És most a gyerekemnek 2013-ban uezta tömény baromságot adagolják?
Nem egyszerűbb lenne leírni: fogalmunk sincs hogyan épület fel az a piramis?
"4-5 percenként kellett egy tömböt a helyére tenni!"
Nem egy kő ment egyszerre. Ember volt, kő volt, kötél volt...
"Számomra ez több, mint elgondolkodtató..."
Úgy látszik, mégsem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!