A sztori nagyjából valódi, tehát volt a Rose álnevű hölgy és a Jack álnevű úr. Rose megmenekült, Jack meghalt.
Az ő igazi nevük érdekelne...
2009. szept. 30. 08:55
3/18 A kérdező kommentje:
Hmmm... egyáltalán tényleg létezett ez a szerelmespár a hajón vagy csak ez is kitaláció?
És a sztori annyiban valódi, hogy elsüllyedt a Titanic?
2009. szept. 30. 08:55
4/18 anonim válasza:
A szerelmes pár története kitalált történet,hisz a filmet így lehetett a legjobban eladni.Ha csak a valóságra épült volna,akkor nem lett volna több mint a sok hozzá hasonló Titanic dokumentumfilm.Azért James Cameron szerencsére megmaradt az eredeti történetnél,csak egy kicsit megborsozta a szerelmi jelenettel.
2009. szept. 30. 09:28
5/18 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy kb 800 túlélő a katasztrófa éjszakájának története közül ez volt a "legszipmatikusabb" a filmkészítőknek. Tehát a szerelmi történet is valós alapokon nyugszik. És úgy tudom, hogy a Billy Zane által alakított Caledon Hockley is valós személy(volt), csak valóságben nem ez volt a valódi neve, úgy hallottam azért kitalált nevekkel készítették a filmet, mert több "híres" ember is része volt a történetnek és anonimitásba burkolták őket.
Jack és Rose valóban léteztek a hajón és valóban szerelmesek voltak.... az egész történetet Molly Brown (az újgazdag) mesélte el miután túlélte a katasztrófát...és aki szemtanúja volt a szerelmes Rose-nak és Jack-nek... szoval ami a filmben történik az nagyonis sokmindenben valóságos cselekvéseken alapul...
2011. ápr. 21. 23:44
9/18 anonim válasza:
Igen, én is hallottam a Molly Brown-ról, meg hogy ő mesélte el a történetet... A Rose-ról én nem tudok sokat de Jack Dawson létezett valójában, sőt még hasonlított is Leonardo Dicaprio-ra itt egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=xWC4bavOiZA&feature=grec_index
gondolom hogy akkor Rose Dewitt Buketer is létezett...:)
Nagyon sok szereplő valós. Tényleg éltek és utaztak a titanicon, ilyen többek között a kapitány E.J Smith, a másod és harmadtiszt Murdock és Lowe, a tulaj Mr. Ismay, a tervező Mr. Andrews, a hajó leggazdagabb embere John Jacob Astor, valamint Margaret "Molly" Brown is. Ellenben Caledon Hockley, Rose és Jack karaktere kitalált. Egy bizonyos Joseph Dawson utazott a hajón '12-ben, és életét is vesztette rajta 23 évesen (az ő sírját láthatjátok), akinek a történetét Cameron ( a film rendezője) továbbgondolta, és így kerekítette ezt a remek kis sztorit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!