Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van telepátia?

Van telepátia?

Figyelt kérdés
Vannak tapasztalásaitok?
2009. szept. 29. 20:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

19 éves iker vagyok és eddig nem volt tapasztalatunk :D

..demég lehet, remélem azt érzem meg amikor megnyeri majd a lottót és örül.

2009. szept. 30. 15:57
 12/21 anonim ***** válasza:
76%

"A kérdező kommentje:

lehet hogy sokakat nem foglalkoztatja a dolog,de történnek velük.....csak nem mondják"

OK, hajrá, fő a hit!

Bár itt már többen bizonygatták Neked, hogy csak az értékelhető pozitív eredményként, ami kísérletileg egzakt módon MEGISMÉTELHETŐ, azért kellemesebb hinni a csodákban, én tudom. :-D

Pedro

2009. szept. 30. 19:47
 13/21 anonim ***** válasza:
36%

van telepátia, de csk "primitív" szinten. olyan nem létezik, mint a scifik-ben h telepátián keresztül beszélnek egymással.

De pl nagyapám fél évig haldokolt, halála előtt 3-4 nappal már lehetett tudni h cask pár napja van. 80 km-re tőle dolgoztam, amikor megéreztem h vége van, kb 3 perc múlva hívott testvérem... és ezt most komolyan, túlzások nélkül írom, de olvasni máshol is ilyeneket.

egyébként én is szkeptikus vagyok az ilyenekkel kapcsolatban, de be kell látni, hogy ez létezik.

2009. szept. 30. 20:50
 14/21 Kovács Pál ***** válasza:
90%

Az biztos h vannak furcsa dolgok, amiket talán a véletlennel is meg lehet magyarázni. Nekem is volt telepatikus élményem, de semmi komoly. Például egyszer a barátnőm lakásán voltunk matekozni (akkor még nem volt a barátnőm. És épp felnéztem a lapok közül, és a barátnőm polcát figyeltem. Gondolatban megállapítottam, hogy milyen sok fotóalbuma van. DE CSAK GONDOLATBAN! Erre ő, fel sem nézve a füzetéből:

"Ja, sok fényképünk van."

És tök komolyan, nem szóltam egy szót se. Tökre ledöbbentünk a dolgon. Azóta már járunk és ezt is egy jelnek tekintettük, hogy összetartozunk (ha már egymás gondolatait is halljuk...)

Még egy élményemről beszámolok, szintén a barátnőmmel. Vasúti várakozóban elkezdtünk barchopázni. Már jó ideje játszottunk, amikor ő következett. Közben elhatároztam, hogy amikor én kerülök sorra, "magamat" adom fel feladványnak. Ezután így hangzott a barchoba (ismétlem, ő volt a soron):

Barátnőm: - Gondoltam.

Én: - Rajzfilm?

- Nem.

- Ember?

- Igen.

- Én?!

- Igen!!!

Akkor is teljesen ledöbbentünk. Utána mondtam neki, hogy pont azt terveztem, hogy magamat fogom feladni. Úgy látszik, hogy a gondolataink egymásra vannak hangolva.

Azóta is sok hasonló történik velünk. Semmi komoly, csak néha kitaláljuk, mire gondol a másik. De szerintem ez nem feltétlenül telepátia, csak nagyon szeretjük egymást.

De azért jó sztorik ezek is!

Azóta is emlegetjük az esetet

2009. okt. 1. 16:29
 15/21 anonim ***** válasza:
65%
Nem hinném, hogy ikrek között van ilyen (van 2 testvérem, akik ikrek).
2009. okt. 4. 19:57
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Akik arról számolnak be, hogy hogy megéreztek valamit, elárulok néhány dolgot. Az agyad fölött nincs hatalmad. A tudat az egy olyan megfoghatatlan dolog, amit máig nem ismertünk ki, viszont azt tudjuk róla, hogy nagyon szépen át tudja verni magát. És nem pillanatszerűen létezik. Az emlékeid szépen folyamatban rakódnak le, és könnyedén előfordulhat hogy utólag úgy emlékszel valamire, ahogy igazából nem is volt. Lehet hogy gondoltál a nagypapádra, aggódtál akkor épp, és ezt nagyította fel utólag az agyad telepátiás halálérzékké.
2009. okt. 5. 08:18
 17/21 anonim ***** válasza:
63%
Na, milyen számra gondolok? ^^
2009. okt. 5. 18:50
 18/21 anonim ***** válasza:
50%

van.. teszteltem anyámmal.. tényleg lehetséges. Persze kis dolgokkal.. (pl egy pénzérme volt az alap, megpörgettük, megállítottuk, majd amelyik része felül volt, fej vagy írás, azt próbáltuk egymásnak telepatikusan megüzenni)

pontozzatok csak le, ez az én válaszom a kérdésre, de ha valakinek nem tetszik...

2009. okt. 5. 20:56
 19/21 anonim ***** válasza:

Előző: Hány tesztet végeztetek? Milyen körülmények között?

Itt két dolgot kell nagyonis figyelembe venni:

- A tesztek száma statisztikusan értékelhető legyen. A fej vagy írásnál eleve 50% a "véletlen" találat, szóval mondjuk 3-ből 3 találat az 12,5% eséllyel van meg. 12,5% az nem olyan kicsi, hogy ne lehetne véletlen. Ha mondjuk 100-ból 100sikerül, az már egy jó érv.

- A kísérletnek olyan körülmények közt kell zajlania, hogy a két fél ne láthassa egymást. Bármilyen öntudatlan (és nem szándékos) arcmozgás vagy egyéb testjel üzenetet küldhet a másik fél tudatalattijának, amit ő mint egy megérzést fog érzékelni. Például a fej esetén egy kicsit jobban felvonod a szemöldököd, avgy ilyesmi, ami, ismétlem nem tudatos, így nem tudod kizárni, csak ha nem látszol. A tudatalattit ki kell zárni, így semmilyen más jel (hallható, látható, stb) nem juthat át a másik félhez.

E két követelmény teljesülése esetén lehet csak egyáltalán telepátia kísérletről beszélni.

2009. okt. 5. 21:07
 20/21 anonim ***** válasza:

Magyd is kísérletezhetsz:

1: tippelsz és felírod (pl. fej=függőleges vonal)

2: gurítasz

3: ellenőrzöd, és ha jó, aláhúzod. Ha nem, akkor marad.

4: a végén messze 50% fölött kell lenni a találati aránynak. 90% már egészen jó arány, legalább 100 kísérlet esetén.

Amúgy még mindig: Vassy. Pont ilyen kísérletekkel foglalkozik.

2009. okt. 5. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!